28 Haziran 2021 Pazartesi

3 milyon dolar rüşvet alan savcı trol çıktı

Son paylaşımlarında Süleyman Soylu’ya en yakın isimlerden Cihan Ekşioğlu’nu hedef alan Sedat Peker, yargıdaki rüşvet çarkını da deşifre etti. Peker, Ekşioğlu’nun iş insanlarının malına çökmek için kurduğu ‘Fetö borsası’nda terör savcısı Mesut Erdinç Bayhan’dan destek aldığını, savcının kapattığı sadece bir dosyadan 3 milyon dolar aldığını iddia etti. Skandalda adı geçen savcı Bayhan, 17-25 Aralık sonrası parlayan yıldızı, kaleme aldığı Gezi iddianamesi ve sosyal medya paylaşımları yüzünden kamuoyunun yakında tanıdığı bir isin

BOLD – Sedat Peker, sosyal medya hesabındaki paylaşımlarında bu kez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘kasası’ olarak da bilinen, Paramount Otel’in eski sahibi Cihan Ekşioğlu’nu hedef aldı. Peker, Ekşioğlu’nun ‘FETÖ borsası’ sayesinde şirketlere çöküp, büyük servetler elde ettiğini öne sürdü. Peker’in iddiasına göre işin savcılık ayağında ise terör savcısı Mesut Erdinç Bayhan yer alıyor.

Peker, Ekşioğlu’nun Fetö Borsası yöntemiyle Ukrayna’nın Lviv şehrindeki Victoria Gardens adlı alışveriş merkezine nasıl çöktüğünü anlattı.

SAVCIYA 3 MİLYON DOLAR

Peker, Ekşioğlu’nun Fetö borsasını beraber kurduğu ortağı Burak Başlılar isimli iş insanını da hakkındaki davalardan kurtarmak için de savcı Mesut Erdinç Bayhan’a 3 milyon dolar rüşvet verdiğini, yeğeni Murat Gür İbrahimoğlu’na Sultangazi Cebeci taş ocakları bölgesinden 1,5 milyar TL bütçeli döküm işi verdiğini anlattı.

Peker, Cihan Ekşioğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kardeşi Mehmet Soylu’nun Akmerkez’de bürolarının bulunduğunu, CİMER’e işadamları hakkında yaptıkları şikayetlerin ardından ‘terör savcısından’ da soruşturma evrakı hazırlatıldığını iddia etti.

Peker’in paylaşımları sonrası savcı Mesut Erdinç Bayhan’ın görevde olup olmadığı merak konusu oldu.

17-25 ARALIK SONRASI PARLADI

İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcıvekili olarak görev yapan Bayhan, 17-25 Aralık Operasyonları sonrası görevden alınan savcıların yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Suçları Soruşturma Savcısı olarak atandı. Bayhan, ikinci Gezi olayları iddianamesini yazan savcı. Gezi eylemleri sırasında İstanbul Adliyesi’nde örgütlü suçlara bakan Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan’ın hazırladığı iddianamede daha önce ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ ile suçlanan Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişi, 2. iddianame ‘suç örgütü lideri olmak’ ve ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek’ ile suçlandı.

ETHEM SARISÜLÜK’ÜN ÖLDÜRÜLMESİNE ‘İLAHİ ADALET’ DEDİ

Mesut Erdinç Bayhan’ın ismi daha önce skandal bir sosyal medya paylaşımıyla da gündeme geldi. İkinci Gezi iddianamesinin altında imzası bulunan Savcı Bayhan, Gezi eylemleri sırasında polisin öldürdüğü Ethem Sarısülük’ün Hakkari Tekeli Tabur Komutanlığı inşaatında çalışırken çekilmiş fotoğrafını ‘Terör örgütü kampında’ diyerek paylaştı. Savcı Bayhan’ın 28 Haziran 2013 tarihinde paylaştığı karenin üstünde ‘İlahi Adalet’ de yazılmış.

Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Cem Sarısülük, terör kamplarında çekilmiş gibi gösterilen fotoğrafı için, “Geçen yıl Hakkari’deki Tekelli Tabur Komutanlığı inşaatında çalışırken çekilmiş. Elindeki G-3, güvenliğin sağlayan askerden alıp hatıra fotoğrafı çektirmiş. Kardeşimi terörist gibi gösterme çabası var” diyerek tepkisini dile getirmişti.

BAK İLAHİ ADALET SAVCIM!

Rüşvet iddiaları sosyal medyada da çok konuşuldu. Funda Kılıç adlı kullanıcı, savcının ‘İlahi adalet’ söylemine atıfta bulunarak “Bak İlahi Adalet Savcım… Mesut Erdinç Bayhan. Mütalaanızda belirttiğiniz gibi İlâhi Adalet; Ethem Sarısülük’ün ölümü değil de Sedat Peker’in açıklamasında adınızın geçip, 3 Milyon dolar rüşvet aldığınız iddiası” ifadelerini kullandı.

GEZİ TEMİZ SAVCISI DEĞİL

Onur Dalar adlı kullanıcıda savcının kirli ilişkilerine dikkat çekerek, “Mesut Erdinç Bayhan aynı zamanda Gezi İddianamesini hazırlayan savcıymış. Vay be; Gezi tertemiz ama bunların geziyi karalamak için uydurduğu iddianameyi hazırlayan savcı bile temiz değil… Beceremediler, tarih böyle yazacak” dedi.

Sedat Peker adasına bugün Cihan Ekşioğlu veda etti: Rüşvet, şantaj, Fetö borsası…

3 milyon dolar rüşvet alan savcı trol çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder