2 Temmuz 2021 Cuma

Sezgin Baran Korkmaz’ın Boydaklara çökme planı

ABD’nin talebiyle Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın Kayserili Boydak Ailesi’nin malına çökmeye çalıştığı ortaya çıktı. Korkmaz’ın, İnan Kıraç vakasına benzer bir şekilde Boydak Holding’den sahte senetle 27,7 milyon TL tahsil etmeye çalıştığı dava dilekçelerine yansıdı.

BOLD – Ekonomi yazarı Turhan Bozkurt’un Kronos’ta kaleme aldığı “Sezgin Baran Korkmaz, Deniz Baykal’ın damadı ile Boydak’ı dolandırmaya kalkmış” başlıklı yazıda kirli ilişkiler gün yüzüne çıktı.

BAYKAL’IN DAMADI DA İŞİN İÇİNDE

Habere göre Sezgin Baran Korkmaz’ın Boydaklardan 22 milyon TL’si ana para olmak üzere 27,7 milyon TL koparmak maksadıyla yaptığı işlemlerin odağında CHP eski genel başkanı Deniz Baykal’ın damadı Halil Ataman bulunuyor.

KORKMAZ, MEMDUH BOYDAK’I TEHDİT ETTİ: YUKARISI BİLİYOR

MASAK ve SPK raporlarında kara para akladığı tescil edilen Sezgin Baran Korkmaz ile birlikte hareket eden Halil Ataman’ın bir dönem Kuzey Irak’a kaçtığı ve bir şantiyede saklandığı bile iddia edilmişti.

Senet dolandırıcılığının ilk günlerinde Antalya’da Sezgin Baran Korkmaz ile Boydak Holding Genel Müdürü (CEO) Memduh Boydak arasındaki görüşmeye şahit olan bir kaynağım o görüşmede Korkmaz’ın tehditler savurduğunu aktardı.

“Senetteki tutarı faiziyle ödeyin, yoksa sizin için fena olur. Yukarısı da biliyor. Bu parayı söke söke almasını bilirim.” diye tehditkâr ifadeler kullanan Korkmaz’a Boydak şu cevabı verir: “Ticari olarak hiçbir şekilde müdahil olmadığım bir parayı ödemem. Böyle tehditlere pabuç bırakmam. O parayı ödemeyeceğim ve hepiniz hakkında dolandırıcılık davası açacağım. Elinden geleni ardına koyma!”

Memduh Boydak 2016 yılı mart ayından beri Ankara Sincan Cezaevi’nde. Dosyasında “kara para aklamak”, “vergi kaçırmak” ya da “şiddete bulaşmak” gibi suçlardan herhangi bir delil olmadığı hâlde yargılandığı davada Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Gülen Hareketine yakın olduğu iddiasıyla hakkında 18 yıl hapis cezasına hükmetti.

Aynı davada ağabeyi Hacı Boydak’a 11 yıl 10 ay 15 gün, amcasının oğlu Şükrü Boydak’a 10 yıl hapis cezası verildi.

TMSF, KORKMAZ’IN AVUKATINI BOYDAK’A HUKUK BAŞMÜŞAVİRİ YAPMIŞ

Senet skandalında çarpıcı bir boyut daha bulunduğunu kaydeden Bozkurt, “Düzmece senetten hareketle Boydak hakkında icra takibi başlatan Sezgin Baran Korkmaz’ın avukat ordusunda yer alan Mehmet Fatih Avcı, 2016 yılı eylül ayından itibaren Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından idare edilen Boydak Holding’e hukuk başmüşaviri olarak tayin edildi.” ifadesi kullandı.

BOYDAKLARIN MALLARINI BÖYLE BÖLÜŞTÜLER

Bozkurt, “TMSF daha sonra Fatih Avcı’yı kovsa da şirketin künyesinde ismi hukuk koordinatörü olarak yer almıştı. Başka bir ifadeyle Boydak ailesinin 27,7 milyon lirasına çökmeye çalışan şebekenin avukatlığını yapan Avcı, Boydakların mallarının keyfi kararlarla gasp edilmesi ve Hacı Boydak, Memduh Boydak ve Şükrü Boydak’ın hapse atılmasından sonra Boydak Holding’den bol sıfırlı maaş almaya başladı.” bilgisi verdi.

Gazeteci Turhan Bozkurt’un ortaya koyduğu kirli ilişkiler ağının tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Sezgin Baran Korkmaz, Deniz Baykal’ın damadı ile Boydak’ı dolandırmaya kalkmış

Sezgin Baran Korkmaz’ın Boydaklara çökme planı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder