1 Temmuz 2021 Perşembe

Kayyum belediyeciliği bu kadar oluyor

Bağlar Belediyesi’nin atanan AKP’li Hüseyin Beyoğlu’nun “kapılarına kadar yol yaptık” dediği köyde yol, su, kanalizasyonun olmaması dikkat çekti. Tarafların cinayet zanlılarının serbest kalması için AKP’ye katıldıkları öne sürüldü. 

BOLD – Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Sakallı Mahallesi, mahrum kaldığı hizmetler nedeniyle gündemde. AKP’li belediye başkanının “kapılarına kadar yol yaptık” dediği köyde yol, su ve kanalizasyonun olmaması dikkat çekti.

SEÇMEN SAYISI 405, AKP’YE GEÇEN BİN KİŞİ

Bağlar Belediyesi’ne başkan olarak atanan AKP’li Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı 890 nüfuslu Sakallı Mahallesi’nde bin kişinin HDP’den AKP’ye geçtiğini ileri sürdü. Beyoğlu’nun 405 seçmenli mahalleden bin kişinin partisine geçtiğini iddia etmesi sosyal medyada alay konusu oldu. Beyoğlu’nun kısa süre önce paylaştığı AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının önünde saygı duruşunda bulunduğu video da gündem olmuştu.

AKP’YE KATILINCA CİNAYET ZANLISI SERBEST BIRAKILDI

Mezopotamya Ajansı’ndan Arjin Dilek Öncel ve Özgür Paksoy’un haberine göre Beyoğlu’nun, Sakallı Mahallesi’yle ilgili iddiasının perde arkasında iki aile arasındaki husumet çıktı. Geçen yıl haziran ayında Sakallı ve Ortaören mahalle sakinleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada, Sakallı Mahallesi’nden M.V.K. yaşamını yitirdi. Olayla ilgili 3 kişi tutuklandı. Ailelerinin AKP’ye katılması sonrası tutuklulardan bazıları serbest bırakıldı. Diğer aile de aynı beklentiyle AKP’ye katılma kararı aldı. Bu 2 aileden oluşan katılım, Beyoğlu tarafından bin kişi olarak ileri sürüldü.

“BİZDEN ÖNCE HİZMET YOK” İDDİASI

İktidara yakın televizyonların yaptığı canlı yayın programlarına katılan Beyoğlu, Sakallı Mahallesi’ne hizmet yaptıklarını iddia ederek, “20 yıldır bu köy HDP’nin elindeydi. Oyların yüzde 90’ı HDP alıyordu. Maalesef bu köylerin hiçbirine hizmet götürmemişlerdi. Sakallı köyümüzün bütün yol ve altyapı sorunlarını hepsini giderdik. Bizim bu yaptığımız hizmetler karşısında Sakallı mahallemiz Ak Partimizi tercih ettiler. Bugün büyük bir katılımla yaklaşık bin kişi ile partiye katıldılar” dedi.

HALK EŞEKLERLE SU TAŞIYOR

Kırsal mahallelerde evlerin önüne kadar yollar yaptıklarını belirten Beyoğlu’nun iddiasının aksine Sakallı Mahallesi’ne hizmet götürülmediği ortaya çıktı. Asfalttan eser kalmayan ve çukurlarla dolu köy yolu topraktan oluşuyor. Mahallede aynı zamanda kanalizasyon ve su şebekesi sistemi bulunmuyor. Köy halkı kuyulardan su çekip evlerine eşeklerle suları taşıyor.

Almanya’da demokrasi sancısı

 

Kayyum belediyeciliği bu kadar oluyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder