29 Haziran 2021 Salı

Akın İpek ‘ilkokul çocuğuna anlatır gibi’ Koza Altın gerçeklerini paylaştı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal’ın el konulan Koza Altın ile ilgili açıklamaları yalan çıktı. AKP Hükumeti’nin 2015’de gasp ettiği Koza İpek Holdingin sahibi Akın İpek, “Rakamlarla, bir ilkokul çocuğunun dahi anlayacağı şekilde tekrar anlatayım” diyerek konunun detaylarını paylaştı.

BOLD ANALİZ – İpek ailesindeyken keşfedilen altın rezervlerini yeni bulunmuş gibi duyuran TMSF Başkanı Gülal’a seslenen Akın İpek, şirketin karlılığıyla ilgili de ders verdi.

YENİ TESİS KURMADAN BİN KİŞİ İŞE ALINDI

“Defalarca düzeltmeme rağmen, TMSF başkanı Gülal sahte belge ile gasp edilen Koza Altın ile ilgili yine aynı yalanları tekrar etmiş” diyen İpek, şirketin yandaşlara peşkeş çekildiğini anlattı. İpek, “Koza Altın ons üretim maliyetleri 426 dolardan 719 dolara yükselerek yüzde 70 artmış. 1000 kişilik norm kadro yeni bir tesis kurulmamış olmasına rağmen 2000 kişiye çıkmış” diye konuştu.

KARLILIK DÜŞÜRÜLDÜ

2015 yılından 2021 yılına kadar mevcut tesislerde 2 Milyar dolar üretim yapıldığını kaydeden İpek, “1.4 Milyar dolar olarak gerçekleşmesi gereken faaliyet karı 106 Milyon dolara düşmüş” ifadeleri kullandı.

İPEK AİLESİNİN PARASINDAN KAR ETTİLER

2015 yılında kayyım atandığında Koza Altın’ın 420 Milyon dolar nakdi bulunduğunu kaydeden İpek, “Bu nakde, 266 Milyon dolar faiz ve kambiyo geliri eklenmiş. Bu bir faaliyet geliri değil. Bankada duran paranın geliri” bilgisi verdi.

HİSSEDARLARA 250 MİLYON DOLAR DAĞITILACAKTI

Kayyımların şirketin değerini düşürdüğünü çarpıcı bir örnekle anlatan İpek,  “Kayyımlar atandıklarında hiçbir şey yapmayarak Koza Altının büyümesine engel olmasalardı, değerli kadroları işten çıkartmasalardı, bugün Koza Altın’ın 6 milyar dolar fazla varlığı,1.5 Milyar dolardan fazla nakdi olacaktı ve hissedarlarına 250 Milyon dolar kâr payı dağıtmış olacaktı.” diye yazdı.

1 MİLYAR DOLAR ORTADA YOK

Hissedarlara her yıl dağıtılan kâr payını dağıtılmış olsaydı nakit varlıkların 2015 yılından 144 Milyon dolar aşağıya düşeceğini kaydeden İpek, “Kayyım atanmadan önceki karlılık oranlarıyla elde edilmesi gereken yaklaşık 1 milyar dolar kar ortada yok” dedi.

YANDAŞ YERLEŞTİRMENİN SONUCU

İpek, “Alın teri dökülmeden, başarılı bir şirkete, sahte belge ile el koyup, başarıda emeği olan tüm tecrübeli kadroları işten çıkarıp, yandaş yerleştirilmesinin sonucu budur.” bilgisi verdi.

Akın İpek ‘ilkokul çocuğuna anlatır gibi’ Koza Altın gerçeklerini paylaştı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder