30 Haziran 2021 Çarşamba

Erdoğan: Şahsım hariç herkes tasarruf etsin

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugünkü Resmi Gazete’de yayınladığı genelgeyle kamuda makam aracı başta olmak üzere pek çok konuda tasarruf edilmesi talimatı verdi. Ancak Erdoğan’ın Saray’ın harcamalarını yapan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığını genelgeden muaf tuttuğu ortaya çıktı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yayımlanan genelgede tüm kamu kurumlarına tasarruf talimatı verilirken, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ile TBMM Genel Sekreterliği genelgeden muaf tutuldu.

Erdoğan’ın Resmi Gazete’de yayınladığı genelgeye göre kamu kurumlarında 2020 yılındaki taşıt sayıları, 2023 sonuna kadar en az yüzde 20 oranında azaltılacak. İhtiyaç fazlası veya ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtlar ihtiyacı olan kurumlara devredilecek ya da tasfiye edilecek. Kamu kurumları hizmet binası, lojman, memur evi, kamp, kreş, eğitim, dinlenme ve benzeri ile bunlarla ilgili arsa ve arazi satın alamayacak, kamulaştırılmayacak, yeni kiralama yapılmayacak ve yeni inşaata başlanmayacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak. Uluslararası toplantılar ile milli bayramlar dışında, açılış, konferans, seminer, yıl dönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle gezi, kokteyl, yemek düzenlenmeyecek, hediye verilmeyecek, diğer adlar altında ödeme yapılmayacak.

KAMUDA CUMHURBAŞKANLIĞI HARİÇ HERKES TASARRUF EDECEK

Genelgede tasarruf kriterlerine uyacak kamu kurumlarının isimleri sıralanırken, genelgeden Saray’ın harcamalarını yapan ve başında Metin Kıratlı’nın bulunduğu Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı hariç tutuldu.

SAYIN CUMHURBAŞKANI LÜTFEN ÖNDEN BUYRUN

Erdoğan’ın tasarruf genelgesinden Saray’ı hariç tutmasına DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, tepki gösterdi. Babacan, sosyal medya hesabından, “Tasarruf ruhu yukarıdan başlar. Şatafatlı harcamaları kesmesi gereken, bütçesini küçültmesi gereken ilk kurum Cumhurbaşkanlığı’dır. Sayın Cumhurbaşkanı, lütfen önden buyurun” dedi.

AKP tasarruf diye diye Hazine’yi sıfırladı

Erdoğan: Şahsım hariç herkes tasarruf etsin yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder