3 Temmuz 2021 Cumartesi

Gergerlioğlu’nun avukatı: İhlal kararı bizden gizleniyor hukuk komedyası var

AYM’nin hakkında ihlal kararı vermesine rağmen tahliye edilmeyen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun avukatı Bişar Alınak, gerekçeli kararın kendilerine verilmediğini söyledi. Kararın yerel mahkemeye de tebliğ edilmediğini belirten Alınak, “Mahkeme kararı bizlerden gizleniyor. Gazetecilerin alabildiği ancak taraflara kararın verilmediği bir hukuk komedyası var” dedi.

BOLD – .Anayasa Mahkemesi’nin hakkında hak ihlali kararı verdiği Sincan Cezaevinde tutuklu HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun avukatı Bişar Avukat, müvekkliğinin tahliye edilmemesiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Gergerlioğlu’nun avukatı Bişar Alınak, AYM’nin gerekçeli kararı yerel mahkemeye ve kendilerine tebliğ etmediğini söyledi. Alınak, Gergerlioğlu’nun tahliye edilmesinin önünde hiçbir engel olmadığını, tahliyenin şuana kadar gerçekleşmemiş olmasını “ciddiyetsizlik” olduğunu belirtti.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Alınak, “Mahkeme bir karar veriyor ve karar bizlerden gizleniyor. Gazetecilerin alabildiği ancak taraflara kararın verilmediği bir hukuk komedyası var. Selahattin Demirtaş’ın AİHM kararının uygulanmadığı bir yerde AYM kararının uygulama alanı bulamamış olması, hukukun yok sayıldığı bir tecrübeyi yaşıyoruz. Umarım Türkiye kendine özgü absürt bir doktrin ortaya koymaz. Biz gerekçeli kararı merakla, hayretle bekliyoruz” dedi.

MİLLETVEKİLLİĞİ İADE EDİLMELİ

CHP’li Berberoğlu kararının emsal olduğunu kaydeden Alınak, hukuken Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin iade edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Alınak, şunları söyledi: “ Ben Türkiye’de uygulanan yargıyı ikiye ayırıyorum. Bir HDP’lilere, Kürtlere, gerçek muhaliflere uygulanan bir hukuk diğeri de normal yasalara göre uygulanan bir hukuk var. Evrensel hukuk kararlarının, mevcut hukuk kurallarına göre uygulanması gereken hukukun uygulanmaması hiçbir şekilde açıklanamaz. Tamamen keyfiyetçilik söz konusu. Zaten yerel mahkemenin verdiği karar siyasi bir karar. Bir haberi rettwetlediği için ceza aldı ve milletvekilliği düşürüldü. Faşizmi, toplum üzerindeki korkuyu kurumsallaştırmak için verilmiş bir karardı.”

PAZARTESİ AYM’YE BAŞVURACAK

AYM’nin gerekçeli kararının uygulanması için kararın yerel mahkemeye ve kendilerine tebliğ edilmesi gerektiğini söyleyen Alınak, kararının kendilerine tebliğ edilmesi için Pazartesi başvuru dilekçesi sunacaklarını belirtti. Alınak, Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin iade edilmemesi halinde ise davayı AİHM’e taşıyacaklarını söyledi.

AYM kararına rağmen Gergerlioğlu 2 gündür tahliye edilmedi: Hürriyeti tahdit suçu işleniyor

Gergerlioğlu’nun avukatı: İhlal kararı bizden gizleniyor hukuk komedyası var yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder