1 Temmuz 2021 Perşembe

AKP’nin araştırılmasını istemediği Tosuncuk teslim oldu

Türkiye’de kurduğu Çiftlik Bank ile 132 bin 222 kişiden dolandırdığı 1 milyar 139 milyon 972 bin TL para ile yurt dışına kaçtığı öne sürülen “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya’da teslim oldu.

BOLD – Çiftlik Bank üzerinden yüz binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya Sao Paulo’da teslim oldu. Aydın’ın mahkemede birlikte iş yaptıkları siyasileri ve bürokratları açıklayıp açıklamayacağı ise merak konusu oldu.

“ETRAFIMDAKİ KÖTÜ NİYETLİ İNSANLAR”

Kurduğu Çiftlik Bank ile 132 bin 222 kişiden 1 milyar 139 milyon 972 bin TL dolandırdığı öne sürülen Aydın, avukatları aracılığıyla dün akşam saatlerinde Sözcü gazetesine gönderdiği videoda “etrafındaki” haksız kazanç elde edenler nedeniyle mağduriyetler yaşandığını öne sürerek, “Gelinen son süreçte şirketin çok fazla büyümesi, etrafındaki kötü niyetli insanların haksız kazançlar elde etmesi ve etmeye çalışmalarını, şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğimden sizler gibi ben de mağdur oldum. Mağduriyetleri gidermek adına yurt dışında bulunduğum süre boyunca elimden geleni yaptım ancak hakkımda açılan soruşturma, kovuşturma ve yakalama kararları nedeniyle bir netice elde edemedim” demişti.

“ARKASINDA ÖNEMLİ BİR AKP’Lİ VAR”

Çiftlikbank soruşturma ile ilgili Ankara kulislerine Mehmet Aydın’ın arkasında önemli bir AKP’linin olduğu iddiaları ortaya atılmış, CHP’nin konunun araştırılması için verdiği önerge ise AKP’nin oylarıyla reddedilmişti. Araştırmayı veren CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çiftlik Bank vurgununun Meclis’te incelenmesine dair önergenin reddedilmesine kişisel Twitter hesabından tepki göstererek, “AKP tosuna sahip çıktı, verdiğim önergeyi ret etti. Ortak mısınız birader???” ifadelerini kullanmıştı.

“HÜKUMET BU SUÇUN ORTAĞIDIR”

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ise konuyla ilgili Meclis’te yaptığı konuşmada Çiftlik Bank olayında, milletin dini duyguları kullanılarak kandırıldığını söyleyerek, hükumetin bu konuda duyarsız kaldığını öne sürdü. Doğan, “Bu konuda hükumet, müteselsilen bu suçun ortağıdır, eğer değilse bunu ortaya çıkarır. Bu iş 27 yaşındaki bir kişinin tek başına yapacağı bir iş midir? Bu işe ortak değilseniz gelin araştıralım, eğer araştırmazsanız aksi takdirde bu suça ortak olmuş olacaksınız” diye konuştu.

SEDAT PEKER: PAY ALDIKLARI ORTADA

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker de yayınlamaya başladığı videolarda ‘Tosuncuk’tan bahsedip, devletin bu kişiyi neden getirmediğini sormuştu. Peker açıklamasında “Kırk yaşından küçük kardeşlerim, Belarus’tan bu şahsı getirmeyen devletimizin içinde görevli olan bazı insanların bu paradan pay aldığı ortadadır. Bu şahsın yanına Belarus’a gidip onu ziyaret eden kişiler, aracı olan kişiler bellidir” ifadelerini kullandı

Yeni Türkiye: Halka verir talkını Saray yutar salkımı

AKP’nin araştırılmasını istemediği Tosuncuk teslim oldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder