1 Temmuz 2021 Perşembe

Çakma Putin’e kibrit kutusu göründü

Cihan Ekşioğlu’nu hedef aldığı andan itibaren Sedat Peker’in Hakan Fidan’ı işaret ettiği konuyu yakından takip eden gazetecilerin ortak görüşü. Bunun bir kaç sebebinden biri de Hakan Fidan’ın oğlu Halit Fidan’ın Ekşioğlu ile birlikte ortak iş yürütmesi. Peker, Saray’a giden yolda yerli Putin Hakan Fidan’ın da harcamaya kararlı.

BOLD – Youtube videolarıyla gündemi belirleyen Sedat Peker, “Tayyip ağabeyle helalleşeceğiz” dedikten sonra dümeni Paramount Otel’de dönen kirli ilişkilere kırdı.

Sezgin Baran Korkmaz’ın kirli bağlantılarını anlatan Peker’in Erdoğan ile ilgili konuşmaktan vazgeçtiği yorumları yapılırken, olayın pek de sanıldığı gibi olmadığı ortaya çıktı. Saray’a yakın isimler ve Sezgin Baran Korkmaz işbirliğiyle iş insanlarının mallarına nasıl çöküldüğü gözler önüne serildi.

Peker’in iddialarının peşine düşenler ise Saray’daki Korkmaz Karaca gibi bazı isimlerin maharetleriyle Türk siyasetinin kasetle nasıl dizayn edildiğini ortaya çıkardı.

Direk isim vermese de Peker’in bu isimleri deşifre ederek Erdoğan’a giden yolu açtığı anlaşıldı.

FİDAN İLE İŞLER DEĞİŞTİ Mİ?

Pek çok siyasi ve bürokrat hakkında iddialarda bulunan Sedat Peker, bugüne kadar Hakan Fidan ile ilgili bir iddia ortaya atmadı. ‘Fırtınada büyüyen fidanlar rüzgarda boyun eğmez’ adlı videosunda Hakan Fidan’a gönderme yapsa da Peker, MİT Tırları olayını bile MİT’i ve Fidan’ı karıştırmadan anlatmayı tercih etti.

OĞLU İLE ORTAK

Sedat Peker, 3 gün önce EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ekşioğlu hakkında bir dizi iddiada bulundu. İddialarda Fidan’a değinmedi ama Ekşioğlu’nun Hakan Fidan’la ilişkisi herkesçe malum. Hakan Fidan’ın oğlu Halit Fidan, Ekşioğlu’nun şirketlerinde çalışıyor. Bazı gazetecilere göre Halit Fidan Ekşioğlu’nun ortağı.

İddialara göre, Halit Fidan ve Ekşioğlu MİT’e sattıkları İsrail’den getirilen 3 milyon dolarlık sosyal medya çözümleyicisi yazılımlar için 50 milyon dolar aldı. MİT’in bu fiyat farkını bilmemesinin imkansız olduğunu savunanlar işin için de Hakan Fidan’ın da olduğunu ileri sürüyor.

cihan-katerina ekşioğlu

Hakan Fidan’ı devlet başkanlığına gelmeden önce Rus istihbaratının başında bulunan Putin’e benzeten gazeteci Cevheri Güven, devleti MİT üzerinden dolandıranları anlattığı son videosunda: “Yurtdışından satın aldıkları cihaz ve yazılımları MİT’e kazık fiyatla çakarak kısa zamanda büyük servet yapıyorlar ve Cihan Ekşioğlu, Hakan Fidan’ın emanetçisine dönüşüyor. Ardından Fidan üzerinden Savunma Sanayine el atıyor. Çünkü Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir esas olarak Fidan’ın adamı” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Şahsım hariç herkes tasarruf etsin

Çakma Putin’e kibrit kutusu göründü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder