1 Temmuz 2021 Perşembe

Anayasa Mahkemesi: Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun hakları ihlal edildi

Anayasa Mahkemesi, sosyal medyada paylaştığı bir haber nedeniyle milletvekilliği düşürülen ve Sincan Cezaevine Konulan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun haklarının ihlal edildiğine karar verdi. Karar sonrası Gergerlioğlu’nun tahliye edilmesi bekleniyor. 

BOLD – Anayasa Mahkemesi, vekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusunu sonuçlandırdı. Yüksek Mahkeme, Gergerlioğlu’nun “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı”nın ihlal edildiğine karar verildi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Gergerlioğlu’nun sosyal medyadan yaptığı bir haber paylaşımı nedeniyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıran yerel mahkeme kararını 19 Şubat’ta onamıştı. Yargıtay’ın onama kararı Meclis’e ulaştı ve karar Meclis’te okunarak Gergerlioğlu’nun vekilliği düşürüldü. Gergerlioğlu, 2 Nisan’da evinde gözaltına alınarak cezaevine gönderilmişti.

Gergerlioğlu vekilliği düşürme kararına karşı AYM’ye başvurmuştu. AYM, Gergerlioğlu’nun sosyal medya paylaşımı nedeniyle verilen ceza nedeniyle seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyet ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Kararın ardından 90 gündür Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan Gergerlioğlu’nun tahliye edilmesi bekleniyor.

Kamudan milyonluk ihale alan şirketin sahibi AİHM’e hükumet adına Bylock raporu yazdı

Anayasa Mahkemesi: Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun hakları ihlal edildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder