29 Haziran 2021 Salı

Adalet başka bir vadide

Ülkede 2 aydır hemen her gün yolsuzluk, rüşvet, kumpas ve şantaja bulaşmış hakim ve savcıların isimleri ifşa oluyor. Adalet Bakanlığı ve HSK iddialara kulak tıkarken, Elmalı Davasında olduğu gibi yargıdan umudu kesen öfkeli vatandaş sosyal medyada dayanışma içerisinde adalet arıyor.

BOLD – Türkiye 2 gündür ‘Elmalı Davası’ üzerinden Türk yargısının kararlarını tartışıyor. Antalyalı 7 ve 10 yaşında iki kardeşin anne ve üvey babaları tarafından cinsel istismara uğradıkları iddia ediliyor. Çocuklar yaşadıkları tacizi geçen sene resimlerle babaannelerine anlatınca olay yargıya taşındı. Tutuklu yargılanan anne ve üvey baba Ocak ayındaki 3. duruşmada serbest bırakıldı. Mayıs ayında yapılan itiraz da mahkeme tarafından reddedildi.

Olayın takipçileri sosyal medyada taciz olayını ve mahkeme safahatını gündeme getirince fırtınalar koptu. İki gündür milyonlarca paylaşım yapılarak Adalet Bakanlığı ve Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) göreve çağrıldı. Sosyal medyanın ısrarıyla bakanlıklardan peş peşe açıklamalar geldi. HSK da hakimler hakkında inceleme başlattı.

TÜRKİYE’DE YARGININ DURUM VAHİM

Elmalı Davasında olduğu gibi Türk yargısı son yıllarda kamuoyunu derinden yaralayan kararlara imza attı. Son haftaların çok konuşulan ismi Sedat Peker’in ortaya döktüğü hemen her kirli ilişkinin göbeğinde bir yargı mensubu yer alıyor. İş insanlarına kumpas kuranlar, milyon dolar rüşvet karşılığı dosya aklayanlar, davasına baktığı şirketlerdeki doğum günü partilerine katılanlar, mafyanın otelinde beleş tatil yapanlar…

ÖFKEM SOĞUMAZ

Elmalı Davası bardağı taşıran son damla oldu. Adaleti sosyal medyada aramak zorunda kalan vatandaşlar isyan bayrağını çekti.

Bir sosyal medya kullanıcısı yaşanan trajediye, “Hukuk bir vadide, Adalet başka bir vadide!!! Her dilde kullanılan ne kadar menfi sıfat varsa, onların tümünü kullansam öfkem soğumaz! Ölüm meleği, âlemlerde hiç kimsenin ruhunu almadığı dehşetle ruhunuzu alsın” diyerek tepki gösterdi.

ADALETSİZLİKTE ŞAMPİYONA YETİŞTİK

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) değerlendirilmeyi bekleyen başvurular sıralamasında Türkiye, yıllardır bu alanda lider Rusya’yı yakalamak üzere.

AİHM’den edinilen bilgilere göre, 2021’in ilk beş ayında Türkiye’den gelen başvurularda önemli artış yaşanırken, Moskova ile Ankara arasındaki fark sadece yüzde 1,2’ye düştü.

Ocak ayında açıklanan AİHM yıllık raporunda, 62 bin civarında başvurunun değerlendirilmeyi beklediği bilgisine yer verilirken, bu alanda 13 bin 650 başvuru ile Rusya ilk sırada, 11 bin 750 başvuru ile Türkiye ikinci sırada yer alıyordu.

BARO SEÇİMLERİNDE PEKER’E 7 OY ÇIKTI

Avukatların da adalete güveni kalmadı. Muğla Barosu’nda bu hafta sonu yapılan seçimlerde mevcut başkan Cumhur Uzun yeniden başkan seçilirken, Sedat Peker’in isminin de sandıktan çıkması dikkat çekti. Açılan sandıklarda avukatlardan Peker’e 7 oy çıktı.

Adalet başka bir vadide yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder