1 Temmuz 2021 Perşembe

Çin aşısı ısrarı yaşlıları ‘delik deşik’ etti

AKP Hükumeti’nin Çin aşısı Sinovac ısrarı 50 yaş üstündekileri ve sağlık çalışanlarını delik deşik etti. Çin aşısının iki dozu korumayınca üçüncü doz aşı şartı getirildi. Yaşlılar ve sağlıkçılar yeniden aşı randevusu almak zorunda bırakıldı. Sol kollar üç ayda üçüncü kez şırınga yiyecek.

BOLD ANALİZ – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “50 yaş üzeri vatandaşlar ve sağlıkçılar üçüncü doz randevularını yarından itibaren alabilir” açıklaması bir skandala ortaya çıkardı. Koruyuculuğu düşük olduğu için Avrupa ülkeleri ve ABD’nin kullanmadığı Çin aşısının faturası yine Türk halkına çıktı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamanın başladığı dönemde Çin ile aşı anlaşmaları yaptı. Bakan Koca “Devlet Malzeme Ofisi ile Çin arasında aracı firma yok” dedi. Ancak Keymen ilaç Çin’den 11 milyon doz aşı getirdi.

RİSKLİ GRUPLARA DÜŞÜK ETKİLİ AŞI YAPILDI

Etkililik oranı yüzde 50 ile yüzde 83 arasında değişen Çin aşısından 10 milyon doz daha getiren Keymen İlaç’ın bu aracılıktan ne kadar ücret aldığı açıklanmadı. Düşük koruyuculuğa sahip Çin aşısından 65 yaş üstüne ve Kovid-19 ile mücadele eden sağlıkçılara yapıldı. İki doz uygulanan Coronavac şirketine ait Sinovac aşısının İngiliz (Alfa), Brezilya (Beta) Güney Afrika (Gama) ve Hindistan (Delta) varyantlarından vatandaşı korumadığı ortaya çıktı. Aşı olanların bile hasta oldukları haberleri yayıldı.

BİONTECH AŞISI ARACI FİRMA YOK DİYE ALINMADI

Bu yılın başlarında tüm dünya Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin keşfettiği Pfizer Biontech aşısını almak için bağlantılar kurdu. Türkiye doğumlu olan Uğur Şahin ise ilk anlaşmaları Türkiye ile yapmak istedi. Ancak AKP Hükumetinin aracı firma üzerinden sözleşme dayatmasının anlaşmayı geciktirdiği basına yansıdı. Bu yılın başında gelmesi gereken 24,6 milyon doz Biontech aşısı gecikmeli olarak haziran ayında Türkiye’ye ulaşabildi.

İKİ YERİNE ÜÇ DOZ MECBURİYETİ

Kovid-19 pandemisini ve aşı sürecini yanlış yönettiği için eleştirilen AKP Hükumeti, şimdi de yaşlılara ve sağlık personeline üçüncü kez aşılayacak. 3 ay gibi kısa sürede vatandaşların koluna üçüncü kez aşı yapılacak. İki kere Çin aşısı olanlara üçüncüsünde Biontech yapılacak. Dünyada yaşlılar iki kez delinirken, Türkiye’de üç kez delinecek.

Çin aşısı ısrarı yaşlıları ‘delik deşik’ etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder