30 Haziran 2021 Çarşamba

Halk Saray’dan, Saray halktan tasarruf bekliyor: Yiyebileceğiniz kadar ejder meyvesi alın!

Tasarruf genelgesi yayınlayan Erdoğan’ın ardından “porsiyonları küçültün, yiyecek istiflemeyi bırakın” çağrısı yapan Emine Erdoğan sosyal medyayı hareketlendirdi. Daha önce 50 bin dolarlık çantası, altın kaplama musluğuyla gündeme gelen Emine Erdoğan’a bu sefer vatandaştan tasarruf önerileri geldi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugünkü Resmi Gazete’de yayınladığı genelgeyle kamuda makam aracı başta olmak üzere pek çok konuda tasarruf edilmesi talimatı verdi. Ancak Erdoğan’ın Saray’ın harcamalarını yapan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığını genelgeden muaf tuttuğu ortaya çıktı.

PORSİYONLARI KÜÇÜLTÜN

Gün içinde katıldığı bir etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da tasarruf çağrısı yaptı. Hep birlikte basit önlemler alma çağrısı yapan Emine Erdoğan, “Küresel bir seferberlikle bireysel davranışlarımızı değiştirerek insanlığı içine düştüğü bu utançtan kurtarabiliriz. Alışverişe çıkmadan önce alınacaklar listesi hazırlayalım. Porsiyonlarımızı küçültelim. Sadece ihtiyacımız kadarını alıp bozulacağını bildiğimiz yiyecekleri istiflemekten vazgeçelim” dedi.

10 MİLYON MUTLAK YOKSUL

Dünya Bankası’nın Nisan ayında yayınladığı Türkiye Ekonomik İzleme raporunda, 2018’de Türkiye’de 6 milyon 939 bin olan mutlak yoksul sayısının 2019’da 8 milyon 420 bine, 2020’de 10 milyon 171 bine yükseldiği tahmini yer aldı. Pandemiyle birleşen ekonomik kriz çaresiz vatandaşın belini büktü. Kredisini ödeyemeyen, borcu yüzünden ekmek teknesine haciz gelen esnaf sesini duyuramıyor. Açlık intiharları ülkenin gündeminden bir türlü düşmüyor.

HALKTAN SARAYA’A ANLAMLI ÇAĞRI

Emine Erdoğan’ın açlık cebelleşen Türk halkından, yiyecek istiflemeyi bırakmalarını istemesi sosyal medyanın da gündemine oturdu. Sosyal medya kullanıcılarından Emine Erdoğan ve Tayyip Erdoğan’a tasarruf önerileri geldi.

Enerji tasarrufu adına Erdoğan ailesinin kaldığı 1000 odalı Saray’da ışıkları kapatmayı unutmamalarını hatırlatan vatandaşlar, Emine Erdoğan’dan pahalı çanta kullanmayı bırakmasını istedi. Bir sosyal medya kullanıcısı da “Yiyebileceğiniz kadar ejder meyvesi alın” uyarısında bulundu.

Erdoğan: Şahsım hariç herkes tasarruf etsin

Halk Saray’dan, Saray halktan tasarruf bekliyor: Yiyebileceğiniz kadar ejder meyvesi alın! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder