1 Temmuz 2021 Perşembe

İstanbul’a kaçırılan 7,5 ton altına Varlık Barışı mı yapıldı?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün kaynağı belirsiz para, altın ve dövizin Türkiye’ye getirilmesini sağlayan Varlık Barışı’nı 6 ay daha uzattı. Bugün ise Almanya’da kritik bir haber yayınlandı. Avrupa’da elde edilen kara paranın 7.5 ton altın külçe olarak İstanbul’a sokulduğu belirlendi.

BOLD ANALİZ – AKP Hükumeti, kaynağı belirsiz paraları incelemesiz ve vergisiz Varlık Barışı kanunuyla ekonomiye kazandırıyor. Gelir İdaresi Başkanlığının reklamlarla duyurduğu Varlık Barışı kapsamında Türkiye’ye getirilen paranın nasıl kazanıldığı sorulmuyor. Kara paraların aklanma yöntemi olduğu için ABD ve Avrupa’nın eleştirdiği Varlık Barışı’nın uzatıldığı günün ertesinde Almanya’da ilginç bir haber yayımlandı.

ALMAN DER SPİEGEL DERGİSİ HABER YAPTI

Kölner Stadt-Anzeiger’in tüm Alman basınında yayınlanan haberini kullanan Sözcü gazetesi Almanya’da yürütülen Türk çete soruşturmasının detaylarına yer verildi. Çetenin İstanbul’a 7.5 ton altın kaçırdığına dikkat çekilen haberde, “İstanbul’dan bir altın-mücevher toptancısının yönettiği çete, Avrupa’da elde edilen kara parayı 7.5 ton altın külçe olarak Türkiye’ye gönderdi. Üçü tutuklu 53 kişilik çetenin çoğu Türk.” ifadeleri kullanıldı.

SAVCILIK İDDİANAMEYİ TAMAMLADI

Habere göre Almanya’da ocak ayında, başta Köln olmak üzere, Essen, Altenkirchen, Bad Marienberg, Berlin, Bergisch-Gladbach, Brühl, Essen, Frankfuurt, Bad Friedricshshall, Leverkusen, Neuwied, Wachtberg ve Wuppertal’da yapılan baskınlarından ardında, çok büyük bir kaçakçılık çıktı. Savcılık konuyla ilgili davayı dilekçesini tamamlamak üzere.

1.6 MİLYAR EURO TÜRKİYE’YE TAŞINDI

Hem İstanbul, hem de Köln’de başında Türklerin bulunduğu 53 kişilik bir çetenin, 1.6 milyar Euro değerindeki altın külçeleri, yasa dışı yollarla İstanbul’a kaçırdığı belirtiliyor.

UYUŞTURUCU PARALARI AKLANMAYA ÇALIŞILIYOR

Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesinden de duyurulan habere göre kaçırılan altın külçeler 7.5 tonu buluyor. Bu yöntemle, “Hollanda’da kazanılan uyuşturucu paraları, nargile tütünü ile karaborsadan toplanmış paraların” aklanmaya çalışıldığı vurgulandı.

ÇETE REİSİ, İSTANBUL’DA ÖZGÜR

Savcılık, üçü halen tutuklu olan 53 sanıkla ilgili ayrıntılı bilgi vermiyor. Çetenin, İstanbul’da bulunan ve altın – mücevher toptancısı olan liderinin ise elini kolunu sallayarak gezdiği belirtiliyor.

Alman makamlarının, Türkiye’deki elebaşı ile ilgili bir adli yardım talebinde bulunup bulunmadığı bilinmiyor. Çeteye, kara para aklamaktan, dolandırıcılığa kadar bir dizi suçlama yöneltildi.

7.5 ton altının Türkiye’de Varlık Barışı yöntemiyle sisteme kaydedilmiş olabileceği belirtiliyor.

İstanbul’a kaçırılan 7,5 ton altına Varlık Barışı mı yapıldı? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder