3 Temmuz 2021 Cumartesi

Kılıçdaroğlu Saray’ın kurduğu rejime isim koydu: Kataristan

Katar’ın Tank Palet Fabrikası’nın finansman ortağı olduğunu söyleyen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ”Bin yıllık devlet sayende oldu Kataristan. Gün gelecek senin o Katarlı ortakların, çevirdiğiniz tüm işleri kendileri anlatacaklar” dedi.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Tank Palet fabrikasına ilişkin sözlerine sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.

BİN YILLIK DEVLET SAYENDE KATARİSTAN OLDU

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, ”Bin yıllık devlet sayende oldu Kataristan, sen de başkanı” ifadelerini kullandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımda, “Erdoğan, tek bir kuruş almadan peşkeş çektiğin Tank Palet Fabrikasında algı toparlamaya girişmişsin. Gün gelecek senin o Katarlı ortakların, çevirdiğiniz tüm işleri kendileri anlatacaklar, bunu biliyorsun değil mi? Bin yıllık devlet sayende oldu Kataristan, sen de onun başkanı” ifadelerini kullandı.

İLK OPERASYON TANK PALET FABRİKASINA YAPILACAK

CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı bir paylaşımda CHP iktidarında ilk yapılacak iş olarak Katar’a verilen Sakarya’daki Tank-Palet Fabrikası’nın geri alınmasını açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “İktidarımızın ilk haftasında” başlığıyla bir liste paylaştı. Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı listede Katar’a satılan Tank-Palet Fabrikası’nın geri alınması, esnaf, çiftçi ve öğrenci borçlarına yönelik vaatlerin olması dikkat çekti. İşte Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı listede ilk sırada “Katar ordusuna peşkeş çekilen Sakarya’daki Tank-Palet Fabrikası’nı hemen geri alıp, şanlı ordumuza iade edeceğiz” denildi.

KAR EDEN ŞİRKETLER, KUPON ARAZİLER KATAR’A SATILDI

AKP iktidarı döneminde Türkiye’deki yatırımlarına hız veren Katar, Türkiye’nin kâr eden kamu ve özel sektör firmaları ile kupon arazilerini toplamasıyla dikkat çekti. PTT ve Telekom başta olmak üzere birçok kâr eden kamu ve özel firmayı almak için ise girişimlerini sürdüren Katar sermayesi tarafından satın alınan, ortak olunan kurum ve firmalardan bazıları şöyle: “Tank Palet Fabrikası, Çaykur paketleme fabrikası, Borsa İstanbul’un yüzde 10’u, İstinye Park, Antalya Liman İşletmeleri, Alternatif Bank, Finansbank, BMC, Beymen, Digitürk, Banvit, Kanal İstanbul çevresinde araziler, Munamar ve Kontes otelleri, Erbilgin Yalısı, ATV-Sabah’ın ortağı.”

 

Erdoğan imzaladı: Elektrik üreten TEİAŞ satılacak

Kılıçdaroğlu Saray’ın kurduğu rejime isim koydu: Kataristan yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder