30 Haziran 2021 Çarşamba

Erdoğan’ın açtığı hastanenin kanalizasyonu nehre bağlanmış

Açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Soma Devlet Hastanesinin kanalizasyonunun 4 yıldır nehre aktığı ortaya çıktı. Kanalizasyonla birlikte tıbbi atıkların da nehre karıştığı belirlendi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın büyük övgülerle açtığı Yeni Soma Devlet Hastanesi’nin kanalizasyon sisteminin Bakırçay Nehri’ne bağlandığı saptandı. Yöre halkını dehşete düşüren skandal nehirdeki balık ölümlerinden sonra ortaya çıktı.

56 MİLYON HARCANDI KANALİZASYON YAPILMADI

Sözcü gazetesinin haberine göre yapımına 2011 yılında başlanan hastanenin tutarı 56 milyon liraydı. 2013’te bitirilmesi gerekiyordu. Dört yıl gecikmeyle tamamlandı. Oraka Grup tarafından inşa edilen hastanenin yapımı için başlangıçta belirlenen ihale bedeline ne kadar ek ödeme yapıldığı açıklanmadı. Hastane, 24 Şubat 2017 günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı açılış töreni ile faaliyete girdi.

KANALİZASYON ARITMA TESİSİ YERİNE NEHRE BAĞLANDI

Avukat Yüksel Atıcı, verdiği şikayet dilekçesiyle ortaya çıkardığı skandalı şöyle anlattı: “Bakırçay Nehri’nin kenarında benim de zeytin tarlalarım bulunuyor. Bir gece yarısı tarlama iş makinelerinin girdiğini gördüm. Çok şaşırdım. Kanal açıp, kanalizasyon boruları döşediklerini gördüm. Orada bulunan müteahhit firmanın şantiye şefine, “300 metre ileride atık su arıtma tesisi var, niçin oraya bağlamıyorsunuz” diye sordum. Orası henüz tam kapasite ile faaliyete geçmedi, geçici olarak kanalizasyonu nehre boşaltacağız.”

2 Aralık 2020’de Soma Kaymakamlığı’na dilekçe yazdığını anlatan Atıcı, “12 Ocak 2021’de dilekçeme MASKİ tarafından yanıt verildi. Teknik yetersizlikten dolayı kanalizasyonun atık su arıtma tesisine bağlanamadığı ifade edilerek, nehre akıtıldığı doğrulandı” bilgisini verdi.

Yeni Sezgin Baran Korkmaz’lar gelsin diye Varlık Barışı 6 ay uzatıldı

Erdoğan’ın açtığı hastanenin kanalizasyonu nehre bağlanmış yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder