25 Kasım 2021 Perşembe

Adalet Bakanlığı 12 bin 400 TÜGVA’lı arıyor

Gelecek ay bin hakim ve savcı alımı yapacak olan Adalet Bakanlığı, gelecek yıl ise 12 bin 400 personel daha alacak. Bu personellerin de daha önceki alımlarda olduğu gibi TÜGVA’dan yapılması bekleniyor.

BOLD – TSK’dan MİT’e tüm devlet kadrolarında Erdoğan ailesinin kontrolündeki Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) yakın isimlerin atandığı Türkiye’de Adalet Bakanlığı’na 12 bin 400 personel alınacak.

12 BİN 400 PERSONEL ALINACAK

Türkiye, bir süredir Erdoğanların kontrolündeki AKP’nin kadrolaşma aygıtı haline gelen TÜGVA’nın ifşa olan belgelerini konuşulduğu bugünlerde Adalet Bakanlığı 12 bin 400 personel alacağını duyurdu. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “2022 yılında 12 bin 400 yeni personel alacağız. Bu konudaki planlamamızı tamamladık. Bu sayının artırılması yönünde çalışmalarımızı da sürdüreceğiz” dedi.

HAKİM-SAVCI SINAVI ARALIK’TA

Adalet Bakanlığı bu ay içerisinde yayınladığı ilanla da gelecek ay bin hakim savcı alacağını açıklamıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre bakanlıkça yazılı sınav ve mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara 100’ü avukatlık mesleğinden olmak üzere 900 adli yargı hakim ve savcı adayı ile 100 idari yargı hakim adayı alınacak. Yazılı sınav 25-26 Aralık’ta yapılacak. Yazılı sonrasında yapılacak mülakatta başarılı olanlar görevlerine başlayacak.

PERSONEL ALIMLARI TÜGVA’DAN YAPILIYOR

Gazeteci Metin Cihan, kendisine eski bir TÜGVA çalışanının ilettiğini belirttiği ‘kadrolaşma listelerini’ geçen ay sosyal medya hesabından açıkladı. Cihan’ın paylaştığı listede çok sayıda kişinin, Adalet Bakanlığı’ndan İçişleri Bakanlığı’na farklı kademelerde girecekleri mülakatlar, tarihi ve yeri yer alıyor. Listede yer alan kişilerin “referansları” arasında TÜGVA’nın farklı kademelerinde bulunan kişiler ve AKP milletvekilleri de bulunuyor.

 

Atanamayan öğretmenlerin inşaatlarda can verdiği ülke: Sayıları 55 ülke nüfusunda fazla

 

Adalet Bakanlığı 12 bin 400 TÜGVA’lı arıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder