23 Kasım 2021 Salı

Yaşı 18’e ulaşan 65 askeri okul öğrencisine daha gözaltı kararı

İzmir merkezli soruşturmada 65 askeri okul öğrencisine daha gözaltı kararı verildi. Bu yıl başından beri yaşı 18’e ulaştığı için hakkında gözaltı kararı verilen askeri öğrenci sayısı bini geçti.

BOLD – İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca 22 ilde Gülen Hareketi’ne yönelik soruşturmada 112 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 65’inin yaşları 18’e ulaşan askeri okul öğrencisi olması dikkat çekti. Bu yıl başından beri gözaltı kararı verilen askeri okul öğrenci sayısı bini geçti.

15 TEMMUZ SONRASI İLİŞİKLERİ KESİLDİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Milli Savunma Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı İzmir Bölge Başkanlığı, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ile sağladığı koordinasyon, veri karşılaştırılmasına dayalı işlemleri sonucunda, 4’ü Deniz, 5’i Kara, 37’si Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına, 1’i Jandarma Genel Komutanlığı’na mensup 15’i muvazzaf 47 asker ile 65’i 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi toplam 112 şüphelinin yakalanması kararı verildi.

SUÇLARI ANKESÖRLÜ TELEFONDAN ARANMAK

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve İzmir İl Jandarma Komutanlığı, İzmir ve 21 ayrı ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Şüphelilerin haklarında ankesörlü/kontörlü sabit hat irtibatı olduğu iddia edildi.

ANKESÖRDEN DOLAYI 2 YILDA 3 BİN 338 GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Gülen Hareketi’ne yönelik Cumhuriyet Başsavcılığınca Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı nezdinde kurulan ankesörlü/ kontörlü veri havuzu kullanılmak suretiyle yürütülen planlı soruşturmalar dizisi kapsamında iki yıldır bugüne kadar düzenlenen 22 ayrı operasyonda 3 bin 338 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verildiği, yakalanan ve gözaltına alınan şüphelilerden bin 481’nin tutuklandığı ifade edildi.

Tutuklu öğretmeni hayata bağlayan hücre duvarındaki yazı: ‘Umudunu kaybettiğin an bitmişsindir’

Yaşı 18’e ulaşan 65 askeri okul öğrencisine daha gözaltı kararı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder