25 Kasım 2021 Perşembe

Erdoğan’ı onaylayanlar azalıyor her yerde ‘istifa’ sesleri

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim’de toplanan binlerce gösterici, ‘geçinemiyoruz’ diyerek 3 gündür eylem yapan göstericiler gibi hükumeti istifaya çağırdı. Bugün açıklanan “Erdoğan’ın yönetim şeklini onaylıyor musunuz?” anketine katılanların yüzde 55’i ‘hayır’ dedi.

BOLD – 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, kadınlar ve LGBTİ+lar Taksim Tünel Meydanı’nda toplandı.

Meydana doğru yürüyen kalabalık için polis, İstiklal Caddesi’ne barikat kurdu. Kadınlar da polis barikatının önünde “Aç aç barikatı aç” sloganı atarak tepki gösterdi. Bu arada gösterici kadınların ‘Hükümet istifa’ sloganları attığı görüldü.

GEÇİNEMEYENLER DE “AKP İSTİFA” DEDİ

Yüksek enflasyon ve döviz kuru yüzünden sokağa çıkan vatandaşlar Erdoğan ve AKP aleyhine sloganlar attı. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere bir çok büyükşehirde kötü ekonomi yönetimi 3 gece üst yapılan üste eylemlerle protesto edildi.

Yapılan zamların pahalılığını katladığını ve geçinemediklerini söyleyen vatandaşlar, “Hükümet İstifa” sloganları attı. Polis şehir merkezlerinde toplanan sert müdahalede bulundu.

Öte yandan Metropoll Araştırma, Türkiye’nin Nabzı Kasım 2021 anketine göre, Erdoğan’ı onaylayanların oranı yüzde 39,3’te kaldı. Erdoğan’ı onaylamayanlar ise yüzde yüzde 54,5 oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda bir adayın kazanması için gereken oy hakkında “yüzde 50+1” tartışmaları sürerken Erdoğan’ın aldığı düşük oran dikkat çekti.

AKP’yi savunmak bunlara kaldı

Erdoğan’ı onaylayanlar azalıyor her yerde ‘istifa’ sesleri yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder