24 Kasım 2021 Çarşamba

Sanal vurgun devam ediyor: Hecoin hisseleri sıfırlandı

Parasının değerini korumak ve yatırım yapmak isteyenlerin tercih ettiği coin borsalarında son aylarda yaşanan mağduriyetler giderek artıyor. Thodex, VeBitcoin ve GoldexCoin’in ardından Hecoin bir gecede sıfırlandı.

BOLD – Türkiye’de binlerce kullanıcısını mağdur eden Thodex vurgunundan sonra yeni bir vurgun daha patlak verdi. Coin borsasında işlem yapanların paraları bu kez de Hecoin’le buhar oldu.

SEYŞELLER ADASINDA KURULDU

Heroes & Empires Coin (Hecoin), geçen ekim ayında Yavuz Bunul isimli kişi tarafından Hint Okyanusu’nda bulunan Seyşeller adası merkezli olarak kuruldu. Şirket yetkilileri internet sitesi üzerinden Hecoin’in tanıtımını yaptı. Kendilerine ait telefon uygulaması da geliştiren firma, buradan ilk ön satışlarını gerçekleştirdi. Uygulamaya dünyaca ünlü kripto uygulamalarından para transferleri de sağlandı.

FENOMENLERİN TAVSİYESİYLE KISA SÜREDE TANINDI

Sosyal medyada faaliyet gösteren coin fenomenlerine reklam yaptıran şirket, kısa sürede binlerce kullanıcıya ulaşmayı başardı. Ön satışında 20 bin aktif üyeye hizmet sağlayan firmanın hesabına binlerce dolar para gönderildi. Yoğun ilgi nedeniyle coinlerin tane fiyatı 400 dolara kadar yükseldi. Hecoin’in tüm reklamlarında şirket yabancı bir firmaymış gibi gösterildi.

TÜM VARLIKLAR BİR GECEDE SIFIRLANDI

Kripto alış ve satışlarının yapıldığı Hecoin uygulamasında önceki hafta sorunlar yaşanmaya başlandı. Hürriyet’in haberine göre, uygulamada özellikle para çekme işlemleri yavaşladı, dün gece ise Hecoin hisseleri sıfırı gördü. Dolandırıldığını anlayan binlerce kullanıcı Twitter’da şikayetlerde bulundu. Sabah saatlerinde ise Hecoin’in telefon uygulamaları kapandı. Kullanıcılar işlem yapamaz hale geldi. Son olarak da şirketin Amerika merkezli gösterilen Twitter hesabı da kapandı.

DAHA ÖNCE DE VURGUNLAR YAŞANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğrafı ortaya çıkan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer 2 milyar dolarla yurt dışına kaçmıştı. Thodex’in ardından VeBitcoin ve GoldexCoin’de de benzer sorunlar yaşanmış ve binlerce kişi mağdur olmuştu.

Vatandaş sokağa indi gece AKP istifa sesleriyle inledi! Gözaltılar var

Sanal vurgun devam ediyor: Hecoin hisseleri sıfırlandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder