24 Kasım 2021 Çarşamba

Silivri 8 Nolu Cezaevinde sıcak su yok, kalorifer yanmıyor: Sesimizi duyurun

Silivri 8 Nolu Cezaevinde kerbela günleri yaşanıyor. 7 kişilik koğuşlarda 37 kişinin kaldığı 8 Nolu’da bir haftadır mahpuslara sıcak su verilmiyor, kaloriferler de yanmıyor.

BOLD  – Cezaevindeki hak ihlalleri kış aylarında ikiye katlanıyor. Silivri 8 Nolu Cezaevinde bir haftadır sıcak su akmıyor, kaloriferler yanmıyor, mahpuslar soğuk su ile duş alıp battaniye altında oturuyor. İki tane olan battaniyelerinin biri de önceki gün toplandı.

“SOĞUK SU İLE DUŞ ALIYORLAR”

15 Temmuz’dan sonra Savunma Üniversitesi yapılan Levent’teki Hava Harp Akademileri’nde kurmay öğrenci olarak okurken tutuklanan öğrencilerin de bulunduğu Silivri 8 Nolu Cezaevinde bir haftadır mahpuslara sıcak su verilmiyor. Bold Medya’ya ulaşan bir kurmay öğrencinin ablasının verdiği bilgiye göre mahpuslar soğuk su ile duş alıyor, sabahtan akşama kadar da mecburen battaniyeyle oturuyor.

BATTANİYELERİ DE TOPLANDI

Dün kardeşiyle telefon görüşü yaptığını söyleyen abla; “Kardeşim bugünkü görüşte ne olur sesimizi duyurun; bir haftadır sıcak su yok, soğuk suyla duş alıyoruz, battaniyeyle oturuyoruz, kalorifer yanmıyor, dedi. Dün battaniyelerin de birini almışlar. Silivri 8 Nolu’da kalıyor. Kurmay öğrenciyken tutuklandı. 7 kişilik koğuşta 37 kişi kalıyorlar.” dedi. 

Silivri cezaevinde musluklardan çamurlu su akıyor

Silivri 8 Nolu Cezaevinde sıcak su yok, kalorifer yanmıyor: Sesimizi duyurun yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder