22 Kasım 2021 Pazartesi

Tutuklu orgeneral Çevik Bir, günde 15 kez acil butonuna basıyor

Yaklaşık yüz gün önce tutuklanan Alzheimer hastası emekli orgeneral Çevik Bir’in, tek başına kaldığı hücresinde sürekli acil çağrı butonuna bastığı öğrenildi.

BOLD ÖZEL – 28 Şubat davasında müebbet hapse mahkum edilen ve cezası Yargıtay tarafından onaylandıktan sonra 18 Ağustos 2021’de tutuklanıp İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine gönderilen Alzheimer hastası Çevik Bir’in tek başına kaldığı hücresinde günde 10-15 kere acil çağrı butonuna bastığı öğrenildi.

HÜCRELERİ YAN YANA

Daha önce Çetin Doğan’la aynı koğuşta kalan 82 yaşındaki Çevik Bir, bir süredir tek başına kalıyor. 81 yaşındaki Doğan da hemen yan hücresinde bulunuyor. Diğer koğuşta ise Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 23 Ocak 2020’de tutuklanan Yusuf Bekmezci kalıyor. Çevik Bir ile aynı yaşta olan Bekmezci de alzheimer ilaçları kullanıyor.

İNFAZ ERTELEME TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Yediği yemeğin, içtiği suyun, yattığı yatağın farkında olmayan Çevik Bir, eylül ayında alzheimer nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve bir gece müşahade altında tutulmuştu. Çetin Doğan da yemeğini tek başına yiyemiyor, ayakkabılarını bağlayamıyor.

28 Şubat döneminde Genelkurmay 2. Başkanı olan Çevik Bir ile Genelkurmay Harekat Başkanı olan Çetin Doğan’ın, yaşları ve hastalıkları nedeniyle yapılan infaz erteleme talepleri eylül ayında reddedildi.

YENİDEN YARGILAMA DEVAM EDİYOR

Öte yandan 28 Şubat davasında Yargıtay’ın bozma kararından sonra 16 kişinin yargılanmasına bugün Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Kemal Gürüz, Erdoğan Öznal, Bülent Alpkaya ve Erdal Şenel’den başlanarak duruşmaya katılan 11 kişinin, Yargıtay’ın bozma ilamına karşı beyanları alındı. Sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya gelemeyen 4 kişinin ise SEGBİS veya talimatla diyeceklerinin sorulmasına karar verildi. Bir sonraki mahkeme 24 Ocak 2022’de görülecek.

Çevik Bir’i 10 gün içinde hastaneye sevk ettiler: Yan koğuşundaki alzheimer hastası Yusuf Bekmezci aylardır bekliyor

Tutuklu orgeneral Çevik Bir, günde 15 kez acil butonuna basıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder