26 Kasım 2021 Cuma

Lütfi Elvan’ın yardımcısı Nurettin Nebati, bakanlığa göz kırptı: Faizi indirmede kararlıyız

AKP’de Lütfi Elvan’ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı için ismi geçen Nureddin Nebati, faiz indiriminin gerekli olduğu yönünde açıklama yaptı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düşük faiz söylemine destek veren Nebati’nin açıklaması “Bakanlık koltuğunu istiyor” şeklinde yorumlandı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın görüş ayrılığı yaşadığı Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı görevden alıp, yerine yardımcısı Nureddin Nebati’yi getireceği Ankara kulislerinde sıkça dillendiriliyor. Nebati ise yaptığı paylaşımla faiz konusunda Erdoğan’la aynı fikirde olduğunu açıkladı. Nebati’nin açıklamaları sonrası dolar 11.90 seviyelerinden 12.27 seviyelerine kadar yükseldi.

FAİZ KONUSUNDA ERDOĞAN’LA AYNI DÜŞÜNÜYOR

Dolar kurunda yaşanan son gelişmelerin ardından Erdoğan ile fikir ayrılığı yaşadığı ortaya çıkan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın görevden alınacağı iddia edilirken yerine geçeceği ileri sürülen Berat Albayrak’a da yakınlığıyla bilinen Nureddin Nebati’den gece yarısı faiz açıklaması geldi. Erdoğan ile benzer düşüncede olan ve faiz indiriminde kararlı olduklarını vurgulayan Nebati, “Mevcut piyasa koşullarında politika faizinin enflasyonun altında tutulmasında herhangi bir sorun yoktur. Talep enflasyonunu azaltmak için faizlerin arttırılması gerekirken, küresel salgının neden olduğu arz enflasyonunu azaltmak için faizlerin düşürülmesi gerekmektedir” dedi.

FAİZ İNDİRMEYE KARARLIYIZ

Nebati, yaptığı paylaşımda “Son kur atağında reel sektörde türbülanslar yaşansa da ekonomimiz tüm gücünü korumaktadır. Nitekim yeni kurulan şirket sayısı geçen yıla göre artarken, kapanan ya da konkordato ilan eden şirket sayısı azalmaktadır. Karşılıksız çıkan çek oranları da tarihi dip seviyesindedir. 2013’ten beri düşük faiz politikamızı her uygulamaya yeltendiğimizde güçlü bir itirazla karşılaştık. Bu sefer bunu uygulamada kararlıyız” dedi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati’dan gece yarısı paylaşımları şu şekilde:

MEVCUT BAKAN ERDOĞAN’LA TERS DÜŞTÜ

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın “Enflasyonda maalesef arzuladığımız seviyede değiliz. Hedeflediğimiz büyümenin önkoşulu fiyat istikrarından geçiyor. Enflasyonla mücadele kararlılığımızı çok net bir şekilde gösteriyor, iç talep gelişmelerini çok yakından takip ediyor, gerektiğinde makro ihtiyati tedbirleri gecikmeden alıyoruz. Enflasyonla mücadelede kararlı olduğumuz sürece döviz kuru istikrara kavuşacak, ülke risk primi düşecektir” açıklaması Erdoğan’ın tepkisini çekmişti. Erdoğan bu konuda “Bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim” demişti.

 

Erdoğan Arap Şeyhini memnun etti Sedat Peker’in interneti kesildi: Kavala dosyasını Erk Acarer paylaştı

 

Lütfi Elvan’ın yardımcısı Nurettin Nebati, bakanlığa göz kırptı: Faizi indirmede kararlıyız yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder