22 Kasım 2021 Pazartesi

Boji’ye kurulan tuzak AKP’nin önceki kumpaslarını hatırlattı

Boji’ye kurulan kumpas hafta sonundan beri sosyal medyanın dilinden düşmüyor. Ancak AKP, son yıllarda toplumun birçok kesimine kumpas kurdu. Kurulan kumpaslarla toplum mühendisliğine girişildi. İşte AKP’nin kurduğu kumpaslar…

BOLD – Sosyal medyada bir kişinin yaptığı “İBB’nin kadrolu köpeği BOJİ tramvaya pisledi” paylaşımı gündem olmuştu. Bunun üzerine İBB Sözcüsü Murat Ongun söz konusu iddialara cevap verdi. Twitter’dan bir paylaşım yapan Ongun, “Güzel bir cana bile düşman olanlarla uğraşıyoruz” diye tepki gösterdi.

Ongun’un paylaştığı güvenlik kamerası görüntülerinde gerçek ortaya çıktı. Yaşlı bir adamın dışkıyı koltuğa koyduğu görülürken, Ongun “Boji’nin tramvaya kaka yaptığı iddia edilmişti. Ama kameralar bize bu akıl almaz görüntüleri gösterdi, izleyin” dedi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER GECİKMEDİ

Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından, aralarında ünlü isimlerin de olduğu çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, Boji’ye kurulan kumpasa tepki gösterdi. Twitter’da “Bir köpeğe bile tuzak kuracak kadar kötüsünüz”, “Dünya tarihinde ilk kez bir köpeğe iftira atıldı” gibi yorumlar yapıldı.

Boji’ye kurulan kumpas toplumun değişik kesimlerine karşı kurulan kumpasları akla getirdi. İşte son yıllarda dillerden düşmeyen AKP’nin kumpasları.

KABATAŞ YALANI

Erdoğan, Gezi Parkı direnişi döneminde Kabataş’ta Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini Zehra Develioğlu’nun eylemciler tarafından yerlerde sürüklendiğini iddia etmiş, daha sonra Develioğlu, kendisi ile görüşen Star gazetesi çalışanı Elif Çakır’a belden yukarısı çıplak, ellerinde deri eldivenler başlarında siyah bandanalar bulunan 70-100 kişilik grubun kendisini dövdüğünü, üzerine işediğini, bebeğini yere fırlattıklarını söylemişti.

Bazı gazeteciler de görüntüleri izlediklerini ve hatta görüntülerin oldukça rahatsız edici olduğunu ifade etmişlerdi.

Aradan geçen sürede MOBESE görüntüleri, ‘içeriden’ anlatımlar ve polis raporuyla yalanlanan olay, Erdoğan tarafından tekrar tekrar gündeme getirilmişti. Toplum mühendisliğine girişen gazeteciler de özür dilemek zorunda kalmışlardı.

Erdoğan, ortaya çıkan bu yalanı hala dillendirmeye devam ediyor.

CAMİDE İÇKİ İÇTİLER

Erdoğan, 2013’te, yine Gezi Parkı direnişi döneminde “camide içki içtiler” yalanını ortaya atmıştı. İddiaya göre Dolmabahçe’de Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’nin içine ayakkabılarıyla ve bira şişeleriyle giren Gezi Parkı protestocuları, camide içki içmişlerdi. Hatta caminin müezzinini de farklı konuşması için tehdit etmişlerdi.

Erdoğan, 11 Haziran 2013’te AKP’nin Meclis Grubu’nda yaptığı konuşmada,  “Bütün görüntüler elimizde. Ve Cuma günü arkadaşlarımıza zaten bunları görüntüleri vereceğiz” demişti.

Ancak aradan 8 yıl geçmesine karşın Erdoğan, ne iddiasını ispatlayabildi ne de görüntüleri medyaya verdi. Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’nin o dönemki müezzini Fuat Yıldırım da ‘camide içki içtiler’ iddiasını yalanlamıştı. Ancak Erdoğan hala aynı yalanı aradan 8 yıl geçmesine rağmen dillendirmeye devam ediyor.

Yıldırım, yalanlamasının ardından Başakşehir’e bağlı Kayabaşı köyüne sürüldü. İçki içildiği yalanını basına servis eden Dolmabahçe Sarayı Daire Başkanı Yasin Yıldız ise Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na atandı.

“KASALARI POLİSİN EVE TAŞIMA GÖRÜNTÜLERİ VAR”

AKP medyasının bir diğer yalanı ise 17/25 Aralık operasyonları sırasında bakan çocuklarının evinde ele geçirilen paralar, para kasaları ve para sayma makineleri ile ilgiliydi.

Yandaş medya o dönemde günlerce, “Paraları, kasaları polisler koydu. Kasaları polisin eve taşıma görüntüleri var” diye manşetler attılar. Ancak soruşturmayı gerçekleştiren polisler ve savcılar görevden alınıp hakimler değiştirilince tarihin en büyük yolsuzluk dosyaları kapatıldı.

Daha sonra evlerinde para bulunan kişiler adli emanette tutulan kasaları ve para sayma makinelerini aldılar. Hatta paraları emanette tutulduğu süre hesaba katılarak devletten faiziyle geri aldılar.

O dönemde bu paraları, kasaları ve para sayma makinelerini alanlar ne bu paraları reddettiler ne de bizim değildir dediler.

Kadirova’nın şüpheli ölümü ile ilgili dosya AYM’de neden bekletiliyor?

Boji’ye kurulan tuzak AKP’nin önceki kumpaslarını hatırlattı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder