22 Kasım 2021 Pazartesi

Erdoğan onun yerini dolduramıyor

Tayyip Erdoğan, tam bir yıl önce istifa eden damadının yerini dolduramadı. Berat Albayrak’tan sonra hazinenin başına getirilenler, ihtiyatlı duruşlarıyla Erdoğan’ın arkalarına saklanmalarına izin vermedi. Hayat pahalılığı ve enflasyonu tetikleyen yüksek dolar kuru yüzünden Erdoğan,  siyasi hayatının en ağır eleştirilerine maruz kalırken damat Paris’te gününü gün ediyor.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Faiz ve enflasyona ilişkin konuşan Erdoğan, ”Faiz sebep, enflasyon neticedir” diyerek; önümüzdeki süreçte ekonomi yönetiminde bir değişiklik yapılmayacağını ifade etti.

Erdoğan açıklamalarda bulunduğu sıralarda ise dolar yeni bir rekora imza attı. 11.45 seviyesine kadar yükselen dolar, tarihi bir rekor kırdı.

DAMAT GİTTİ ELEŞTİRİLER ERDOĞAN’A YÖNELDİ

Erdoğan, hayat pahalılığı ve enflasyonu tetikleyen yüksek dolar kuru yüzünden son günlerde siyasi hayatının en ağır eleştirilerine maruz kalıyor.

24 Haziran seçimleri öncesi döviz kuru, enflasyon ve faizle mücadele sözü veren Erdoğan, “Bu kardeşine verin yetkili şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz” diyerek her kesimden oy istedi.

Bir kez daha iktidara gelen Erdoğan, kasaya da damadı oturttu. Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak, yaklaşık 2 yıl süren bakanlığı döneminde çok yıprandı

İş insanlarına verdiği brifingler dalga konusu olan Albayrak’ın ekonomi bilgisi de sorgulanır oldu. Sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden biri haline gelen Albayrak’ın, son günlerinde CNN Türk’te katıldığı bir programda dolara ilişkin sözleri hala eleştiriliyor.

ERDOĞAN DAMADININ YERİNİ DOLDURAMADI

Albayrak’ın yıprandığı süreçte Erdoğan arka planda kalarak, çok da hedef haline gelmedi. Berat Albayrak tam bir yıl önce istifa etti. Erdoğan, damadının yerini dolduramadı. Damadın taşlandığını gören halefleri oldukça temkinli davrandı. Fakat ihtiyatlı duruş önce Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasına neden oldu.

Şimdilerde de Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’ın azledilmesi gündemde. Elvan, faiz ve ekonomi konusunda açıklama yapan Erdoğan’ı alkışlamayarak politikaları onaylamadığını beyan etmiş oldu. Elvan’ın tutumu, bir sonraki gün alınan faiz kararıyla tırmanan dolardan Erdoğan’ı sorumlu hale getirdi.

DAMAT TATİLDE

Öte yandan, Erdoğan’ın ecel terleri döktüğü gün aylardır ortada görünmeyen Berat Albayrak’ın Paris’te tatil yaptığını gösteren fotoğraflar basında yer buldu.

Mustafa Kabakçıoğlu ve Gökhan Açıkkollu ile kim helalleşecek?

Erdoğan onun yerini dolduramıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder