23 Kasım 2021 Salı

Erdoğan, erken seçime bir kez daha kapıyı kapattı

AKP’li İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, muhalefetin erken seçim çağrısına bir kez daha kapıyı kapattı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ya olmayacak erken seçim, Haziran 2023. Bunlar kiminle yürüdüklerinin farkında değil” dedi.

BOLD – AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, erken seçime kapıyı bir kez daha kapattı. Millet İttifakı’nın erken seçim çağrısına AKP’nin Cumhur İttifakı ortağı MHP de karşı çıkmıştı.

Millet İttifakı’nın liderleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde hükumete çağrı yapmış ve ekonomideki kötü gidişat nedeniyle acil erken seçim talep etmişti.

Cumhur İttifakı ise erken seçime karşı olduğunu ifade etti. MHP lideri Devlet Bahçeli’den sonra Erdoğan da erken seçim olmayacağını söyledi.

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ya olmayacak erken seçim, Haziran 2023. Bunlar kiminle yürüdüklerinin farkında değil.” ifadelerini kullandı.

1 KASIM’I UNUTTU

2023 seçimlerinin daha da önemli hale geldiğini belirten Erdoğan, ”Öyle 15-20 ayda seçim yapmak ilkel kabilelerin işidir” dedi.

Erdoğan böyle söylese de Türkiye, AKP’nin ısrarı üzerine 7 Haziran 2015’te gerçekleşen seçimlerden beş ay sonra 1 Kasım 2015’te tekrar genel seçimlere gitmişti. Anayasa’nın 77’nci maddesi gereği, seçimin olağan olarak Haziran 2019’da yapılması gerekmekteydi.

Ekonomideki kötü gidişi durduramayan AKP yeni Gezi peşinde mi?

Erdoğan, erken seçime bir kez daha kapıyı kapattı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder