23 Kasım 2021 Salı

Halkın borçlarını sıfırlayacak para iki ayda buhar oldu

Halkın bankalara 968 milyar lira borcu bulunuyor. Çiftçilerin borçları ise 153 milyar lira. Son iki ayda kurdaki yükselişin Hazine’ye getirdiği ek maliyet ise 1 trilyon 836 bin lira. Halkın borçlarını sıfırlayacak bu para ile her ilçeye şehir hastanesi açmak mümkün.

BOLD ANALİZ – Eylül ayı ortalarında 8.40 lira seviyelerindeki dolar kuru hızla yükselişini sürdürerek bugün 12.48 liraya kadar ulaştı. Dolar kurundaki bu hızlı yükselişin 450 milyar dolar dış borcu bulunan Türkiye’ye ek maliyeti ise 1 trilyon 836 milyar lirayı buldu.

KURDAKİ ARTIŞ BORÇLARI KATLIYOR

Türkiye’nin 450 milyar dolar dış borcu bulunuyor. Dolardaki her artış bu borcun daha da yükselmesine sebep oluyor. Eylül ayı ortalarında 8.40 TL seviyelerinde işlem gören dolar kuru bugünkü artışla birlikte 12.48 lira seviyelerinin üzerine çıktı. Yaklaşık iki ayda kurda meydana gelen 4.08 liralık bu artışın Hazine’ye maliyeti 1 trilyon 836 milyar lira oldu.

HALKIN BANKALARA BORCU İKİ KEZ ÖDENEBİLİRDİ

İki ayda buhar olan bu para ile pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren ve banklardan aldıkları yeni kredilerle ayakta durmaya çalışan halkın borçlarının sıfırlanması mümkün. Türkiye’de yaklaşık 35 milyon kişinin bankalara ve finansman şirketlerine olan konut, taşıt, ihtiyaç ve kredi kartı borcu takiptekiler de dâhil olmak üzere 968 milyar lira. Çiftçilerin kredi borçlarıysa 153 milyar lirayı geçti.

612 ŞEHİR HASTANESİ YAPILABİLİRDİ

AKP’nin her seçim döneminde gündeme getirdiği çılgın projelerden ise onlarcasını bu para ile hayata geçirmek mümkün. AKP’nin halkın sırtına kambur olarak yüklediği Fatih Projesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, 3. havalimanı ve şehir hastanelerinin maliyetinin altı katı kadar bir para iki ayda buhar oldu. Kur artışı ile Hazine’nin artan 1 trilyon 836 milyar liralık bu borç yükü ile 612 şehir hastanesi yapmak mümkün.

AİHM, 427 hakim ve savcının hukuksuz şekilde tutuklandığına hükmetti: Karara Türk hakim de katıldı

Halkın borçlarını sıfırlayacak para iki ayda buhar oldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder