23 Kasım 2021 Salı

Ekonomideki kötü gidişi durduramayan AKP yeni Gezi peşinde mi?

AKP yandaşı yazarların 15 Temmuz veya Gezi türü bir kumpasla ilgili söylemleri arttı. Son olarak AKP’ye yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, hayat pahalılığına karşı yapılan eylemleri yeni bir Gezi kalkışması olarak yorumladı. 

BOLD – Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İzmir ve Ankara’da halkın hayat pahalılığına karşı yaptığı eylemleri hedef aldı. Selvi bu eylemlerle ikinci bir Gezi planlandığını öne sürdü.

 “İKİNCİ GEZİ Mİ PLANLANIYOR?”

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, halkın hayat pahalılığına karşı tepkilerini dile getirmek için yaptıkları eylemlerden rahatsız oldu. Selvi, köşesine “İkinci Gezi mi planlanıyor?” başlığıyla taşıdığı konuyla ilgili olarak “Demokratik tepki, bir haktır. Yeter ki şiddete bulaşılmasın. Şiddete bulaşmayan, demokratik bir eylem olduğu sürece sorun yok. Ama bu, benim bu eylemlerin arkasında ne var sorusuna yanıt aramama engel olmadı. “İkinci ‘Gezi’ mi planlanıyor?” sorusunu daha ciddiye almama vesile oldu” dedi.

TROLİÇE DE YENİ DARBE UYARISI YAPMIŞTI

‘Troliçe’ lakaplı iktidar yanlısı Sabah yazarı Hilal Kaplan da birkaç ay önce darbe hazırlığı olduğu iddiasında bulunmuştu. 15 Temmuz’dan 4 ay önce de aynı uyarıları yaptığını vurgulayan Kaplan,  “Paranoyaklıkla suçlandım. Ama garip bir hareketlilik var, benden söylemesi” dedi. Star’ın internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ise 2023 seçimlerinde Türkiye’yi silahsız 15 Temmuz teşebbüsünün beklediğini öne sürdü. Muhalefeti bu teşebbüsün içinde olmakla suçlayan Albayrak, “Bu ülkeyi önemseyen herkes buna hazır olmalı” dedi.

BAZI AKP’LİLER ‘BİN YILIN HESAPLAŞMASI’NA HAZIRLANIYOR

Yenişafak eski genel yayın yönetmeni ve yazarı İbrahim Karagül de 2023 yılı öncesi hesaplaşma yaşanacağını öne sürüp, “Safları sıklaştırın, güçleri genişletin. Anadolu’nun her şehrini, kasabasını, köyünü, sokağını, dağını, ovasını direnç adalarına dönüştürün. 2023 öncesi son bin yılın hesaplaşması olacak” demişti.

“15 TEMMUZ’DA YAPACAKLARIMIZI YAPAMADIK”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da daha önce yaptığı bir açıklamada “Biz 15 Temmuz’da esas yapacaklarımızı yapamadık. Bu çok net. Bize o fırsatı verirler mi bilmiyorum yani şu bir daha böyle bir şeye kalkışırlarsa biz o fırsatı almış oluruz bu net” demişti.

“GEREKTİĞİNDE KULLANACAĞIMIZ SİLAHLARIMIZ VAR”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünürü Orhan Uzuner’in kurduğu silahlı grup da 2017 yılında basına yansımıştı. Uzuner’in, kurduğu “Kardeş Kal Türkiye” adlı grubun ilk toplantısında “Liderimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan etrafında kenetlendik. Gerektiği zaman kullanacağımız silah var” dediği ortaya çıkmıştı. Gruptakilere insansız hava aracı-drone eğitimi verildiği belirtiliyor.

15 TEMMUZ KURSAĞIMIZDA KALDI

AKP’ye yakın Sevda Noyan da katıldığı bir televizyon programında silahlandığını ve komşularından ölüm listesi hazırladığını açıklamıştı. Noyan, “15 Temmuz kursağımızda kaldı. Vallahi yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür, onu söyleyeyim yani. Biz çok donanımlıyız bu konuda, maddi manevi olarak. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hala sitede var 3-5. Benim listem hazır açıkçası” demişti.

Erdoğan’ın ekonomik planının arkasındaki iki yeni isim

Ekonomideki kötü gidişi durduramayan AKP yeni Gezi peşinde mi? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder