23 Kasım 2021 Salı

Şakkadanak Necmeddin yine tutturamadı: Dolar 13 lira olacakmış, bunlar hayal mahsülü rakamlar

Ahmet Hakan’ın programında söylediği sözlerle adı ‘Şakkadanak Necmeddin’e çıkan Necmettin Batırel, bu kez yeni açıklamalarıyla gündemde. Batırel, “Bu fiyatlardan kim alıp ne yapacak? 13 lira mı olacak? 15 lira mı olacak? 20 lira mı olacak? Yani bunlar hayal mahsulü rakamlar.” dedikten 5 gün sonra dolar 13 lirayı gördü.

BOLD – Kamuoyunda ‘Şakkadanak’ olarak bilinen ekonomist ve Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel bir televizyon programında “Dolar 13 lira mı olacak” diye sormasının üzerinden 5 gün geçmesinin ardından dolar 13 lirayı geçti.

Gün içinde dolar 13,5 lirayı ve euro da 15 lirayı aştı. Daha sonra dolar 12,5 liraya ve euro da 14 liraya çekildi.

Doların 3,5 lira olduğu zamanlarda yaptığı yorumla herkesin tanıdığı bir isim haline gelen ekonomist Necmettin Batırel, Merkez Bankasının faiz kararı sonrası yaptığı tespitleri yeniden gündem oldu.

“BU FİYATLARDAN KİM ALIP NE YAPACAK?”

Dövizde yaşanan kur artışını canlı yayında değerlendiren Batırel, “Doların taliplisi olmazsa, rakamlar yükseliyor ama alıcısı çıkmazsa mutlaka düşer fiyat. Bu fiyatlardan kim alıp ne yapacak? 13 lira mı olacak? 15 lira mı olacak? 20 lira mı olacak? Yani bunlar hayal mahsulü rakamlar.” diye konuşmuştu.

BATIREL DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?

4 yıl önce doların 3.5 lirayı gördüğü gün katıldığı canlı yayın programında “10 milyar dolar şakkadanak satarım. Şaşırır millet! Hiç beklemedik bir hareket… Niye satıyor? Nasıl satıyor? ‘Hani rezervi düşüktü’ filan derler? ‘Demek ki rezervleri varmış’ diyecekler normal şartlarda. Dolar mutlaka düşecek… Ama biraz yavaş düşürecekler. Ardından bir 10 milyar daha satarım! 20… Yetmedi bir 10 daha satarım biter olay” sözleriyle olay olmuştu.

Döviz artık kuruş kuruş değil birer ikişer lira yükseliyor: Güne 13,7’den başlayan Euro 15 TL’yi aştı

Şakkadanak Necmeddin yine tutturamadı: Dolar 13 lira olacakmış, bunlar hayal mahsülü rakamlar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder