25 Kasım 2021 Perşembe

AKP’lilerin BAE’ye demedikleri kalmamış

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, BAE Veliaht Prensi bin Zayed’i Beştepe Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı. BAE hakkında başta Erdoğan olmak üzere AKP’lilerin söylemedikleri sözlerin kalmadığı ortaya çıktı.  

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, davet üzerine Türkiye’ye gelen Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ı sarayında resmi törenle karşıladı. Nahyan’a resmi tören düzenlenmesi Erdoğan ve AKP’lilerin geçmişte BAE hakkında söyledikleri sözleri akıllara getirdi.

SOYLU: 15 TEMMUZ’UN ORTAĞI

Erdoğan, kısa bir süre önce çok sert eleştiriler yönelttiği Birleşik Arap Emirlikleri ile yakın temasta bulunması Erdoğan ve diğer AKP’lilerin bu ülke ile ilgili sözlerini yeniden gündeme getirdi. Erdoğan, Abu Dabi yönetimiyle özellikle diplomatik ilişkileri askıya alma hatta büyükelçiyi geri çekme gibi bir adım atabileceklerini söylemişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Birleşik Arap Emirlikleri’ni 15 Temmuz’un ortağı olmakla suçlamıştı.

KAYITLARI TUTULUYOR, HESABI GÖRÜLÜR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da BAE hakkında “Bunlar, ister Suriye’de olsun ister Irak’ta olsun bazı terörist grupları, PKK’yı, DEAŞ’ı, YPG’yi desteklemelerinin hiçbir kıymet-i harbiyesi yok. Bu Abu Dabi’nin, hepsinin kayıtları tutuluyor. Yeri ve zamanı geldiğinde bunların hepsinin hesabı görülür” demişti. AKP’li Numan Kurtulmuş ise Birleşik Arap Emirlikleri’ni ihanetle suçlamıştı.

OMURGA BUNUN NERESİNDE?

AKP’lilerin bu görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “AKP’nin BAE Çarkları! Düşmanına teslim oldu. Darbe yapmakla suçladığı BAE veliaht prensini törenle karşıladı. Omurga bunun neresinde? İlkeli dış politika neresinde? Hadi gel bunu açıkla Erdoğan?” dedi.

 

Yaycı-Metre kriteri: Kürtaj yaptırmayan subay ihraç edildi

AKP’lilerin BAE’ye demedikleri kalmamış yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder