24 Kasım 2021 Çarşamba

Sokaklar karıştı! ‘Geçinemiyoruz’ diyenlere polisten sert müdahale

Yaşanan ekonomik gelişmelerin ardından halk ülkenin 4 bir yerinde sokağa döküldü. Dün başlayan eylemler bugün de devam etti. Polisin AKP hükumetini istifaya çağıran halka uyguladığı orantısız güç tartışma konusu oldu.

BOLD – Kötü ekonomiden sorumlu tutulan AKP hükumetinin istifa etmesini isteyen halk, hem sokakta hem de sosyal medyada istifa çağrıları yapıyor.

Döviz kurundaki tarihi yükselme ve Türkiye’nin sürüklendiği ekonomik krize karşı ‘Hükümet istifa’ talebiyle çok sayıda ilde vatandaşlar yine sokağa çıktı.

İstanbul, Adana, Bursa, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Hatay, Edirne, Eskişehir, Denizli ve Samsun’da vatandaşlar AKP’yi protesto etti.

KADIKÖY’DE GÖZALTILAR VAR

Gösterilerde istenmeyen olaylarda yaşandı. İstanbul Kadıköy’de vatandaşlara polis müdahale etti. 4 kişi gözaltına alındı. Avcılar Deprem Heykeli önünde yapılması planlanan basın açıklaması ise polisin engellemeleri üzerine Avcılar Emekliler Parkı’nda yapıldı.

MERSİN’DE MÜDAHALE

Mersin’de halk “Geçinemiyoruz” sloganlarıyla yürüdü, AKP’yi istifaya davet etti. Mersin’de de vatandaşlara polis müdahale etti.

ANKARA’DA ÖĞRENCİLER YÜRÜDÜ

AKP yönetimine ve ekonomik krize tepki gösteren Bilkent Üniversitesi öğrencileri, “Gençlik ayakta, AKP’ye direniyor” sloganlarıyla hükümetin istifasını talep etti.

ODTÜ’LÜLERDEN YÜRÜYÜŞ

Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencileri de ekonomik kriz ve yolsuzluklar nedeniyle eylemlere başladı. ODTÜ’lü öğrenciler eylemi “Ülkemizi bir avuç vurguncuya, talancıya, hırsıza bırakmayacağız.” diyerek duyurdu.

Sanal alemde de AKP’ye tepkiler vardı. ‘BATTIK’ etiketine yapılan paylaşımlarla yüksek döviz kuru ve zamlar protesto edildi.

Atanamayan öğretmenlerin inşaatlarda can verdiği ülke: Sayıları 55 ülke nüfusunda fazla

Sokaklar karıştı! ‘Geçinemiyoruz’ diyenlere polisten sert müdahale yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder