24 Kasım 2021 Çarşamba

Ahmet Şık’tan Soylu’ya: İşkencecileri korumanın hesabını vereceksin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisine yönelik iddialar ve sert tartışmalar üzerine Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nu terk ettiği toplantıda TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın sözleri dikkat çekti. Şık, Soylu’ya “İşkencecileri korumanın hesabını vereceksin.” dedi.

BOLD – Pazartesi günü Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda yaşanan tartışmaların yankıları devam ediyor. Suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik açıklamalarının damga vurduğu komisyonda Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, “İşkencecileri korumanın hesabını vereceksin. 15 Temmuz’da olduğun yer TRT. TRT’nin önünde mafya mensuplarıyla neden telefonda konuştuğunu açıkla.” diye seslendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, pazartesi günü bakanlığının bütçesini sunduğu TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda sert protestolarla karşılaşmıştı. Soylu’ya, komisyonda ‘Duvar’ adıyla kitaplaştırılan ve Sedat Peker’in açıklamaları ile ilgili olarak hazırlanan, yazarları arasında Ahmet Şık’ın da bulunduğu araştırma raporu verilmişti.

Komisyona CHP’li vekiller “10 bin dolar alan siyasetçi kim” yazılı dövizlerle geldi. Toplantıda CHP Milletvekili Engin Özkoç ile Süleyman Soylu arasında sert tartışmalar yaşanmış. Sert tartışmalar üzerine Soylu toplantıyı terk etmiş ve komisyon başkanı da toplantıya ara vermişti.

“KÜFÜR ETTİĞİNE BİAT ETTİN, AKP TRENİNE ATLADIN”

Komisyonda TİP Milletvekili Ahmet Şık, İçişleri Bakanı Soylu’ya, “Sen çeteciliğe hayransın. Sedat Peker’e kaç diyen adamın İçişleri Bakanı olması bu ülkenin ayıbıdır. Ayıp ayıp.” dedi.

Soylu da Ahmet Şık, “Söylediğini ispat etmeyen şerefsizdir, namussuzdur, haysiyetsizdir. Sensen sen şerefsizsin, sen haysiyetsizsin, onursuzsun.” sözleriyle seslendi.

Soylu’nun sözleri üzerine Ahmet Şık, “Haysiyetten bahsedecek son kişisin. Sen haysiyetini menfaatine ezdirmiş bir adamsın. Küfür ettiğine biat ettin. AKP trenine atladın. Seni de yargılamayan şerefsizdir. Sen bunların hesabını vereceksin. İşkencecileri korumanın, suç örgütü liderleri Ayhan Bora Kaplan’la ilişkini açıkla. 15 Temmuz’da olduğun yer TRT. TRT’nin önünde mafya mensuplarıyla neden telefonda konuştuğunu açıkla. Mafya İçişleri Bakanı’nın suçlarını açıklıyor bu ülkede. Sen busun. Ve sen bunun hesabını vereceksin.” ifadelerini kullandı.

Meclis komisyonu karıştı: Tansiyon yükselince Soylu komisyonu terk etti

Ahmet Şık’tan Soylu’ya: İşkencecileri korumanın hesabını vereceksin yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder