22 Kasım 2021 Pazartesi

Meclis komisyonu karıştı: Tansiyon yükselince Soylu komisyonu terk etti

İçişleri Bakanlığı’nın bütçesi tartışılırken TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu karıştı. CHP’li vekiller, komisyona “10 bin dolar alan siyasetçi kim” dövizleriyle geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç arasında tartışma çıktı. Soylu, tartışmalar artınca toplantıyı komisyonu terk etti.

BOLD – Suş örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nu karıştırdı. Komisyona “10 bin dolar alan siyasetçi kim?” yazılı dövizleriyle gelen CHP’li milletvekilleri Soylu’ya sürekli olarak Peker’in iddialarını hatırlattılar.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç komisyonda atışırken Soylu, tartışmalar artınca komisyonu terk etti. Komisyon çalışmasına Bakan Soylu’nun koruma ordusu ile gelmesi de tepki çekti. Muhalefet, koruma sayısının çok fazlalığından şikayet etti.

SEDAT PEKER’İN İDDİALARINI İÇEREN KİTAP SOYLU’YA VERİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığının bütçesini sunmak üzere geldiği TBMM Plan Bütçe Komisyonu’na girişinde muhalefet milletvekilleri ile selamlaştı. Muhalefet masaları önünde vekillere selam veren Soylu’ya, ‘Duvar’ adıyla kitaplaştırılan ve Sedat Peker’in açıklamaları ile ilgili olarak hazırlanan araştırma raporu verildi.

Kısa bir süre kitaba bakan Soylu daha sonra yerine doğru ilerlemeye devam etti.

ÖZKOÇ’TAN SOYLU’YA SORULAR

Özkoç, Soylu’ya cevaplaması için;

– Mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi kim?

– Sezgin Baran Korkmaz yurt dışına çıkmadan önce sizinle görüştü mü?

– Siz gerçekten uyuşturucuyla mücadele mi ediyorsunuz? Dünya uyuşturucu baronları neden Türkiye’yi yeni uyuşturucu rotası olarak belirlemişlerdir?

– 4 bin 900 ton kokain soruşturması için neden bir buçuk yıl beklediniz? sorularını yöneltti.

Özkoç sözlerinin arasında Soylu’ya ilişkin olarak “Mahkemeler kurulduğunda sizinle görüşeceğiz Sayın Bakan” ifadelerini kullandı.

“BEN GÜLMÜYORUM BEYEFENDİ”

Soylu terörle mücadelede neler yapıldığını anlatırken CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a dönerek, “Ben gülmüyorum beyefendi… Sürekli oradan gülerek bana bakma. Ben konuşma yapıyorum. Ben gülmüyorum. Sürekli olarak oradan gülmeyin.” dedi.

Özkoç’un sözlerine karşılık vermesi üzerine Soylu, “El sallama, parmak sallama. Orada biz şehit veriyoruz. Orada evlatlarımız şehit veriyor sen gevrek gevrek gülüyorsun. PKK’ya her evden bir oy istediniz Unuttuğumuzu mu sanıyorsunuz. Her evden bir oy istediniz! Sizin genel başkanınız istedi..  El hareketi yapma. El sallama, parmak sallama.” ifadelerini kulandı.

Engin Özkoç da Soylu’ya, “Ahlak kuralları içerisinde konuş. Senin yalanlarını dinlemek zorunda mıyım?” diye karşılık verdi.

Bu sözlerin ardından ortalık karıştı; CHP’li ve İYİ Partili vekiller ayağa kalktı.

SEDAT PEKER TARTIŞMASI

Muhalefet Bakan Soylu’ya, “Sen önce Sedat Peker’in iddialarına yanıt ver” dedi. Bakan Soylu, “Ben 10 bin doları alan siyasetçiyi söylerim siz de başka şeyler söylemek zorunda kalırsınız” diyerek tehditvari bir açıklama yaptı.

Uyuşturucu operasyonlardan bahsedilirken muhalefet sıralarından yine sesler yükseldi. Bakan Soylu, “Şimdi size kimin uyuşturucu kullandığını söylerim” deyince tartışma alevlendi.

10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ KİM?

Komisyona CHP’li vekillerin “10 bin dolar alan siyasetçi kim” yazılı dövizlerle geldiği görüldü.

Hakkında organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla iddianame hazırlanan Sedat Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) yayınladığı videolarda hedef aldığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TV yayınında, “Mafyadan 10 bin dolar alan milletvekili var” demişti. Soylu 10 bin dolar alan siyasetçinin ismini ise açıklamamıştı.

İçişleri Bakanı Soylu, tartışmanın ilerleyen dakikalarında “Ben 10 bin doları alan siyasetçiyi söylerim ama siz de başka şeyler söylemek zorunda kalırsınız” dedi.

Uzman doktorun maaşı bin doların altına indi: Türkiye’den kaçıyorlar

Meclis komisyonu karıştı: Tansiyon yükselince Soylu komisyonu terk etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder