24 Kasım 2021 Çarşamba

Atanamayan öğretmenlerin inşaatlarda can verdiği ülke: Sayıları 55 ülke nüfusunda fazla

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, öğretmen günü dolayısıyla yaptığı paylaşımla atanamayan öğretmenler sorununa gönderme yaptı. Atanamayan öğretmenlerin inşaatlarda can verdiği Türkiye’deki işsiz öğretmen sayısı 55 ülke nüfusundan fazla.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün ’81 İlden 81 Öğretmen’ ile Saray’da düzenlenen yemek programında konuştu. Erdoğan, öğretmenlere bütçeden eğitime ayrılan payı anlattı. Öğretmenlerin sosyal haklarına yönelik iyileştirmelerden de bahseden Erdoğan, “Öğretmenlerimizin haklarını güvence altına alacak, Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Öğretmenler Kanunu hazırladık. Mali ve sosyal haklar sağlıyoruz. 3600 ek gösterge başta olmak üzere bir çok hakkı sağlayacağız” dedi.

AKŞENER’DEN VİDEOLU GÖNDERME

Bugün ise İyi Parti lideri Meral Akşener, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile Türkiye’de öğretmenlik mesleğini seçenlerin öncelikli sorununa parmak bastı. Videoda markette kasiyer olarak çalışmak zorunda kalan bir öğretmenin annesi kızına sürpriz yaparak çiçekle kutlama yaptığı görülüyor. Videonun 7. saniyesinde ise fahiş fiyatları ile gündemden düşmeyen Ayçiçek yağlarına gönderme yapılıyor.

Kendi seslendirdiği videoda Akşener, “Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; Ömrünü Türkiye’nin güçlü geleceğini inşa etmeye adayan, Sınıfta, markette, mağazada, inşaatta ya da herhangi bir yerde öğrencilerine kavuşmayı bekleyen tüm öğretmenlerimizin #ÖğretmenlerGünü Kutlu Olsun” ifadelerini kullandı.

SAYILARI 55 ÜLKEDEN FAZLA

Resmi rakamlara göre, Türkiye’de 150 bin öğretmen açığı bulunurken, 460 bin de atanamayan öğretmen var. Ancak eğitim sendikalarına göre tespit edilemeyenlerle birlikte atanamayan öğretmen sayısı 700 bin civarında. Bu sayı 55 ülkenin toplam nüfusundan fazla. Her yıl 25 bin öğretmenin işsiz ve atanmayı bekleyen öğretmenler arasına girerken bu şekilde 2023’te atanamayan öğretmen sayısının 1 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

KPSS’den aldığı 83 puana rağmen atanamayan Beden Eğitimi öğretmeni Feridun Altun, 11 Kasım günü çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.

Erdoğan’ın vurdumduymazlığı çileden çıkarıyor! Pilot kendini kabine kilitledi…

Atanamayan öğretmenlerin inşaatlarda can verdiği ülke: Sayıları 55 ülke nüfusunda fazla yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder