24 Kasım 2021 Çarşamba

Erdoğan Rejimi’ne hayat suyu veriyorlar: Türkiye’nin yeni Perinçekleri

Eski MİT mensubu Mehmet Eymür’ün yaydığı yalanlardan dolayı ‘fabrikatör’ lakabı taktığı ve kritik dönemlerde Türkiye’yi karıştıran Doğu Perinçek, artık yalnız değil. Ümit Özdağ, Ümit Kocasakal, Tanju Özcan ve Nihat Genç, mülteciler ve toplumun farklı kesimlerine yönelik nefret söylemleriyle ‘Perinçek’i aratmıyor. 

BOLD ANALİZ– İstihbaratçı Mehmet Eymür’ün “Doğu Perinçek için fabrikatör lafı, bir istihbari terimdir. Yani yalan haber yayanlara verilen bir şeydir” diyerek tanımladığı Doğu Perinçek, sandıklarda ‘sıfıra’ yakın oy alsa da Türkiye’yi karıştırmaya devam ediyor. Son yıllarda ise yaşı ilerleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in yerini almaya hazırlanan isimler var. Ümit Özdağ, Ümit Kocasakal, Tanju Özcan ve Nihat Genç de tıpkı Perinçek gibi yaptıkları açıklamalar ve farklı kesimlere yönelik nefret söylemleri ile Erdoğan rejiminin parçalara böldüğü toplumu karıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. İşte ‘Türkiye’nin yeni Perinçekleri’ diyebileceğimiz isimlerin portreleri…

SIĞINMACILAR ÜZERİNDEN TOPLUMU GERİYOR

Millî Birlik Komitesi üyesi olarak 27 Mayıs darbesine katılan kurmay yüzbaşı Muzaffer Özdağ’ın oğlu olan Ümit Özdağ, Münih Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nde eğitim gördü. İstihbarat, ordu ve siyasi ilişkiler uzmanı. 2006’da Devlet Bahçeli’ye karşı genel başkan adayı olunca partiden ihraç edilen Özdağ, 2010’da yeniden MHP’ye döndü. 2015 seçimlerinde MHP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Özdağ, 2016’da yeniden partisinin genel başkanlığına aday olunca yeniden ihraç edildi. Meral Akşener’le İyi Parti’yi kuran Özdağ, partisini hedef alan çıkışlarının ardından İyi Parti’den de ihraç edildi. Irkçı açıklamaları ile önplana çıkan, daha önce Afgan ve Suriyeli sığınmacıların sınır dışı edilmesine yönelik çok sayıda açıklaması bulunan Özdağ, Suriyeliler’i göndermek için 10 milyon imza toplayacaklarını duyurdu.

MÜLTECİLERİ HEDEF ALDI, BELEDİYE BİNASINA ERDOĞAN’IN SÖZÜNÜ ASTIRDI

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisinin son yıllardaki kucaklayıcı, birleştirici politikalarının aksine ayrıştıran ve kışkırtan açıklamalarıyla ön plana çıkıyor. Seçilir seçilmez ilk icraat olarak mültecilere yardımı kesen Özcan, yetkisi olsa ildeki tüm göçmenleri “attırmak” istediğini birçok kez yineledi. Yabancı uyrukluların kullandığı suya 10 kat zam yapacağı açıklamasıyla tepki çeken Özcan, son açıklamasında yabancı uyruklulardan nikah ücreti olarak 100 bin lira alacaklarını kaydetti. Özcan, belediye binasına astırdığı pankartla AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” sözünü asarak AKP’ye göz kırptı. Bolu’yu CHP milletvekili olarak 3 dönem Meclis’te temsil eden Özcan, 2019 yerel seçimlerinde CHP’den Bolu Belediye Başkanı seçildi. Milletvekilliğinden istifa eden Özcan Kur’an-ı Kerîm’e el basıp yemin ederek belediye başkanlığı görevine başladı.

‘SUÇLU SUÇSUZ ÖNEMİ YOK, HEPSİ ACIMASIZ ŞEKİLDE ÖLDÜRÜLECEK’

Radikal görüşleri ile bilinen ulusalcı yazar Nihat Genç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Toplumun her kesimiyle helalleşme yolculuğuna çıkıyorum” sözüne sert tepki gösterenler arasında yer alıyor. “Sanki Kılıçdaroglu kaçırılmış, ele geçirilmiş, işkence ile bu söyledikleri söyletiliyor. Söyledikleri inanılır gibi değil” diyen Genç, Gülen Hareketi mensupları ile ilgili de ”Suçlu, suçsuz bir önemi yok. Masum da olsa gereken yapılacak. Hepsi acımasız şekilde öldürülecektir” demişti. 1956 yılında Trabzon’da doğan Genç, İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi ile Ankara Bankacılık Okulu’na kayıt yaptırdı ancak siyasi olaylar nedeniyle bu okullardan ayrıldı. Ardından Sağlık İdaresi Yüksek Okulu’ndan 1983 yılında mezun oldu. 9 yıl memuriyet yaptı. Gençlik yıllarında gazete ve dergilerde teknik eleman olarak çalıştı. Bir dönem Odatv ve Akşam’da yazana Genç, Veryansın isimli bir sitede yazıyor.

KOCASAKAL DA HELALLEŞMEYİ HEDEF ALDI

Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” videosuna tepki gösterenlerden bir isim de eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal oldu. Kocasakal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Duydunuz mu? Kemal Bey helalleşme yolculuğuna çıkma kararı almış! Affetmeyi ve affedilmeyi kucaklayarak helallik istemeyi başarmak gerekiyormuş! Bu, iktidardan daha önemli bir vizyonmuş. Helalleşme adı altında kimi, kimleri katliamcı ilan ediyordu? Anlaşılıyor ki af dilenip, helalleşilecek ve bu şekilde kapatılacak ilk yara ‘Dersim katliamı’ Seyit Rıza’yı da onursal üye yaparsınız artık!” ifadelerini kullandı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, bir dönem askeri savcılık yapan, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde akademik kariyerini tamamlayan Kocasakal, iki dönem İstanbul Barosu Başkanlığı yaptı. 2018 yılında CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan delegeler itibar etmedi. Kocasakal’an başında olduğu İstanbul Barosu, 15 Temmuz sonrası gözaltına alınan şüphelilere avukat vermeyerek AKP’nin aparatına dönüştü. Kocasakal, ODATV’de yazılar yazıyor.

 

AKP’nin gizlediği gerçek enflasyon ortaya çıktı: TÜİK’in açıkladığının 3 katı

 

Erdoğan Rejimi’ne hayat suyu veriyorlar: Türkiye’nin yeni Perinçekleri yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder