22 Kasım 2021 Pazartesi

Mustafa Kabakçıoğlu ve Gökhan Açıkkollu ile kim helalleşecek?

Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ çağrısının şuan da dahi eşi görülmemiş insan hakları ihlallerine maruz kalan milyonları ne kadar ilgilendirdiği tartışma konusu. Erdoğan rejiminin yaşattığı zulmün mağduru milyonlar, Köpek Roji’ye kurulan kumpas kadar gündeme getirilmedikleri için iktidar kadar muhalefete de tepkili. Kamuoyunun yakından bildiği 2 olay bile, 15 Temmuz sonrası mağduriyet yaşayanlarla helalleşmenin nasıl olacağı sorusunu akıllara getiriyor.

BOLD – CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan siyasette ezberleri bozan bir adım geldi. Kılıçdaroğlu, geçen hafta kendi partisinin de geçmişte yanlışları olduğunu dile getirerek ‘helalleşme’ adımı attı. Kılıçdaroğlu bu çerçevede, 12 Eylül, 28 Şubat mağdurları başta olmak üzere tüm mağdurlarla helalleşmeye gideceğini söyledi.

CHP’li liderin çıkışının ardından iktidara yakın gazetecilerden CHP’ye yönelik ‘kapatma davası’ söylentileri yayılmaya başlandı.

SOYKIRIMA VARAN İHLALLER

15 Temmuz’un ardından Türkiye’de, cumhuriyet tarihinde eşine rastlanmayan insan hakları ihlalleri yaşandı. Yüzbinlerce kamu görevlisi ve akademisyen savunma hakkı verilmeden ihraç edildi. Yüzbinlerce asker, polis ve sivil tutuklandı. Yargılamalar skandala dönüşürken, emniyet ve cezaevlerinde işkence iddiaları hiç eksik olmadı.

Binlerce işyeri, dernek ve medya organı Erdoğan’ın bir imzasıyla kapatıldı, çalışanları işsiz bırakıldı. Mağduriyetler milyonlarla telaffuz ediliyor. Mağduriyetler içinde de mağduriyetler yaşanıyor.

Erdoğan rejiminin yaşattığı zulmün mağduru milyonlar, Köpek Roji’ye kurulan kumpas kadar gündeme getirilmedikleri için iktidar kadar muhalefete de tepkili.

Bu süreçte kamuoyunun yakından bildiği 2 olay bile, 15 Temmuz sonrası mağduriyet yaşayanlarla helalleşmenin nasıl olacağı sorusunu akıllara getiriyor.

CENAZESİ YIKANMADI NAMAZI DA KILINMADI

15 Temmuz’un hemen ardından 13 gün gözaltında tutulduğu halde ifadesi alınmayan, darp edilen, iki kez hastaneye kaldırılan Ümraniye Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin tarih öğretmeni Açıkkollu, İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gördüğü muameleye dayanamayıp yaşamını yitirdi.

Açıkkollu Kadir Topbaş’ın fikir babası olduğu ‘Hainler Mezarlığı’na gömülmek istendi. Ailesi direndi. Memleketine gönderilen cenazesinin bozulmaması için gerekli ilaçlar dahi verilmedi. Diyanete bağlı imamlar cenazeyi yıkamadığı gibi ‘hain’ olduğu gerekçesiyle cenaze namazını bile kıldırmadılar.

Gökhan Açıkkollu’nun, ölümünden 1,5 yıl sonra suçsuz bulunup ‘pardon’ denilerek yeniden görevine iade edildiği ortaya çıktı.

Açıkkollu’nun ölümü üzerine başlatılan soruşturmanın akıbeti bilinmiyor. Sorumlulardan kimse adalet önüne çıkarılmadı.

PLASTİK SANDALYEDE ÖLÜM

KHK’lı Komiser Yardımcısı Mustafa Kabakçıoğlu 29 Ağustos 2020’de, Şebinkarahisar K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan nakledildiği Gümüşhane Cezaevi’nde hayatını kaybetti.

Kabakçıoğlu’nun cesedi, cezaevi infaz memurları tarafından, hücrede bir plastik sandalyede oturur vaziyette bulundu.

Kamuoyu, Kabakçıoğlu’nun hayatını cezaevindeki tek kişilik bir hücrede kaybettiğini Bold Medya’dan öğrendi. Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun “Tek başına yapayalnız ölüm” diye nitelediği Kabaçıoğlu’nun vefatı kamuoyunun da büyük tepkisini çekti.

İhmal dolu ölüm için Adalet Bakanı Abdulhamit Gül uzun süre eleştirildi. Kabakçıoğlu’nun ölüm hakkında sorumlular adalet önüne çıkarılmadı.

5 bin liralık Louis Vuitton atkılı AKP’li Mücahit Birinci’den ilginç savunma

Mustafa Kabakçıoğlu ve Gökhan Açıkkollu ile kim helalleşecek? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder