21 Kasım 2021 Pazar

AKP’nin akıl küpleri

Her kriz AKP’de yeni bir kahramanın doğuşuna neden oluyor.  İBB hezimeti, Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınları, dolar atağı ve zam yağmuru…AKP içerisinden kamuoyunu bilgilendirme adına sahneye çıkanlar yaptıkları gaflarla yıllarca unutulmuyor. İşte AKP’nin akıl küpleri…

BOLD – AKP’li milletvekilleri ve partililer zaman zaman yaptıkları çıkışlarla sosyal medyanın diline düşmekten kurtulamıyor.

Özellikle kriz anlarında kamuoyunu, ilgilisi tarafından bilgilendirme adına yapılan açıklamalar yıllarca unutulmayacak ve eğlenceli capslere konu olacak ifadeler içerebiliyor.

SAHNE ALİ İHSAN YAVUZ’UN

AKP’nin bugüne kadar karşılaştığı en büyük krizlerden biri 2019 yerel seçimler oldu. AKP’nin çeyrek asırdır oy deposu olan İstanbul, Ankara başta olmak üzere büyükşehirlerin önemli bir kısmı muhalefetin eline geçti.

AKP, Binali Yıldırım’ın Ekrem İmamoğlu’na kaybettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimi sonuçlarına olağandışı tepki vererek tekrarlanmasını sağladı. Bu süreçte kamuoyu AKP’nin seçim işlerinden sorumlusu Ali İhsan Yavuz ile tanıştı.

Yavuz, kamuoyuna öyle bir şey söyledi ki o sözler şimdi bile konuşuluyor. Günlerce süren yeniden oy sayım işlerinin ardından Tayyip Erdoğan 13 bin farkla İstanbul’a teslim etmeyeceklerini söyledi. Kamuoyuna bunu izah etmek için atanan Yavuz ise tarihe geçen şu sözlere imza attı: “Hiç bir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu”

ORMAN YANGINLARI

Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde ülke genelinde 26 bölgede toplam 101 yangın çıktı. Yangınların art arda çıkması ve Türk Hava Kurumuna ait yangın söndürme uçaklarının kullanılmaması eleştirilere sebep olurken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den akıl almaz bir açıklama geldi.

Pakdemirli tepki çeken şu cümleleri sarf etti: “Atatürk, Kurtuluş Savaşı’na girerken bir vade vermedi ama Türkiye’yi topyekûn kurtardı. Biz de şu an için vade veremiyoruz ama az kaldı. Alevler verdiğimiz savaşın sonuna geldiğimizi görüyoruz.”

Söndürme ihaleleri alan yabancı şirketlerin şartnameleri tartışma konusu iken Bakanlıktan da şu açıklama geldi: “Havada ne kullandığınız değil, yere ne kadar su attığınız önemlidir. Böyle bakıldığında “45 uçağımız var” diyebiliriz.”

AKP’LİNİN DOLARLA İMTİHANI

AKP’lileri en zorlayan konu ise dolar ataklarında partinin ekonomi politikasını savunmak oldu. BU konuda pek mahir olmayan damar Berat Albayrak, arkasında Saray olmasına rağmen gelen tepkilere dayanamadı.

Geçtiğimiz günlerde faiz indirimi kararının ardından yeniden yükselişe geçen dolar 11.25 TL’den işlem görüyor. Bu kriz karşısında Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’ın tavrı biliniyor. Konuyla ilgili konuşmayan Elvan’ın azledilmesi bekleniyor.

AKP’den konuya ilişkin AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan sahneye çıktı. Özkan’ın “Türkiye dolardaki değer kaybını bin lira aşağı çekmek suretiyle 6 kat bir artış var. Doların değeri ile ilgili Japonya bir mukayese yapıyor mu? Japonya 114 yen olan dolar kurunu göstererek kendi ekonomisini değerlendiriyor mu?” sözleri alay konusu oldu.

ENFLASYON İYİ Mİ DEĞİL?

Yaşanan ekonomik kriz hayat pahalılığını katladı. Enflasyondan herkes şikayet ederken, uzmanlar ‘mega-enflasyon’ uyarısı yapıyor.

Son olarak Binali Yıldırım’ın enflasyonu savunma adına yaptığı değerlendirme eleştirilerin hedefi oldu. Binali Yıldırım konuşmasında: “Bugün Amerika’da sıfırdan yüzde 7’ye çıkmış enflasyon. Bu ne demektir, 7 kat artış. Bizde 10’lardan 20’ye çıkmış, 2 kat artış. İyi mi, değil” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada oldukça tepki çeken açıklama ekonomist Özgür Demirtaş tarafından “Saçma sapan bir açıklama” şeklinde değerlendirdi.

AKP’NİN ‘YELİZ’İ AHMET HAMDİ ÇAMLI

‘Yeliz’ takma ismi ile sosyal medyada hesap açıp trollük yapan AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, teknolojinin azizliğine uğrayarak kimliğini açık etti. O günde sonra muhalefetin Yeliz olarak andığı Çamlı’nın her söylediği olay. Osmanlı’dan kalma çeşmelerin üzerlerindeki 500 yıllık kitabelere babasının adını da yazdıran Çamlı, “Matematiğin tarihi”, “Horolop şorop” gibi yıllar geçse de unutulmayacak konuşmalara imza attı.

Bir garip enflasyon itirafı: Bizde 10’lardan 20’ye çıkmış, 2 kat artış. İyi mi? Değil

AKP’nin akıl küpleri yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder