24 Kasım 2021 Çarşamba

AKP, 15 Temmuz’un finansörlüğüyle suçladığı BAE’nin parasına muhtaç

Merkez Bankası’nda 128 milyar doları sıfırlayan AKP iktidarı, 15 Temmuz’un finansörü olmakla suçladığı Birleşik Arap Emirlikleri’nin parasına muhtaç hale geldi. Bugünkü BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el-Nahyan ile Tayyip Erdoğan’ın görüşmesi öncesi BAE’nin Türkiye’de 20 milyar dolar yatırım yapacağı iddiası dile getirildi.

BOLD – Erdoğan bugün Türkiye saatiyle 15.30’da Birleşik Arap Emirlikleri’nin fiili lideri olan Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el-Nahyan ile baş başa görüşecek.

Görüşmeye ilişkin bilgi Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın resmi sitesinde yer alırken, 15 Temmuz’un finansörü olarak anlatılan Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el-Nahyan ile Erdoğan’ın resmi programı ile 15 Temmuz linki yan yana gelmesi dikkat çekti.

BAE’DEN MİLYARLARCA DOLAR YATIRIM İDDİASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesi öncesinde Bloomberg’te yayınlanan haberde “İki ülke arasındaki son yıllardaki en üst düzey ziyarette ilişkiler sağlamlaşabilir ve milyarlarca dolarlık yatırım ve ticaretin kilidi açılabilir. Ankara’da Erdoğan ile görüşecek Abu Dabi veliaht prensinin gündeminin üstünde ticaret olması bekleniyor. Birleşik Arap Emirlikleri devlet ajansı WAM, ikili ilişkilere odaklanılacağını aktarırken detay vermedi” yorumu yapıldı.

20 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Haberde Türkiye’yi ekonomik krize sokan Erdoğan’ın Körfez’den gelecek paralara odaklandığı kaydedildi. Birleşik Arap Emirlikleri’nin Türkiye’ye 20 milyar dolar yatırım yapabileceği iddia edildi. Yatırımların Türkiye Varlık Fonu üzerinden yapılacağı Bloomberg makalesine yansıdı.

ABDÜLKADİR SELVİ NE YAZACAK?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi “Peker’i orada koruyup konuşturan 15 Temmuz gecesi Erdoğan için ha düştü ha düşecek diye takip eden Birleşik Arap Emirlikleri’nin Veliaht prensi olmasın? Yapılacak olan şu, Sedat Peker paketlenip Türkiye’ye getirilmeli ve yargıda hesabı sorulmalı.” diye yazmıştı. Erdoğan’ın bu görüşmesi sonrası Selvi’nin ne yazacağı merak konusu oldu.

15 Temmuz’un finansörü olmakla suçlanıyordu: Şimdi Saray’ın ‘aziz misafiri’ olacak

 

 

AKP, 15 Temmuz’un finansörlüğüyle suçladığı BAE’nin parasına muhtaç yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder