22 Kasım 2021 Pazartesi

“Lütfi Elvan gidiyor, yerine Berat’ın tezini yazdığı iddia edilen hoca geliyor”

rMerkez Bankası’na verdiği talimatlarla ve görevden almarıyla tartışmaların hedefinde olan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın faiz konusundaki son açıklamalarında işaret ettiği ismin Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan olduğu ve Elvan’ın kısa süre içerisinde görevden alınacağı ifade ediliyor. Yerine gelecek ismin Berat Albayrak bağlantısı dikkat çekiyor.

 BOLD – T24 yazarı Barış Soydan’ın kulis haberine göre Lütfi Elvan’ın ayrılığı yakın. Soydan’ın iddiasına göre Lütfi Elvan’ın yerine gelecek isim ise çok tanıdık bir kişi: AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak’ın tez danışmanı Prof. Dr. Erişah Arıcan olacağı ifade ediliyor.

İddiaya göre Elvan’ın ayrılığı sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı ikiye bölünecek. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un Hazine, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Erişah Arıcan’ın ise Maliye Bakanlığı’na getirileceği öne sürülüyor.

ERDOĞAN’IN HEDEF ALDIĞI İSİM GİDİYOR

Soydan’ın kulis haberi şöyle:

“Erdoğan’ın, “Hâlâ kalkıp da bu yolda, beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasın. Bu yolda ben, faizi savunanla olamam, olmam” sözlerinin hedefi olduğu iddia edilen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın görevden her an ayrılabileceği yönündeki iddiaların Ankara’da ağırlık kazandığı belirtildi.

Elvan’ın ayrılığı sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ikiye bölüneceği ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un Hazine, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Erişah Arıcan’ın ise Maliye Bakanlığı’na getirileceği öne sürülüyor.

Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Erişah Arıcan, aynı zamanda eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın doktora tezi danışmanıydı.

Son dönemde Erişah Arıcan’ın Külliye’nin ekonomiyle ilgili kararlarında ağırlığının arttığı da ifade ediliyor.”

Erdoğan’ın AKP Meclis Grubu’nda yaptığı bu konuşmada Elvan’ın Cumhurbaşkanı’nın sözlerini alkışlamaması uzun süre konuşulmuş ve Elvan’ın gidici olduğu yorumları yapılmıştı.

ALBAYRAK’IN TEZİNİ YAZDI İDDİASI

Wikileaks belgeleri arasında yayınlanan ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Erişah Arıcan’ın gönderdiği belirtilen bir e-posta, Berat Albayrak’ın doktora tezinin Arıcan tarafından yazıldığı şüphelerini arttırmıştı.

Albayrak’a Arıcan tarafından gönderilen e-posta’da, “Çalışmanın son hali (bazı eksiklikler haricinde) ektedir. Yarın sabah üzerinde çalışmak üzere çıktısını almakta fayda olabilir. Batu Bey ve Güçlü ile beraber yarın büyük ölçüde sonuca yaklaşacağımızı ümit ediyorum. Görüşmek üzere, iyi çalışmalar” ifadeleri yer almıştı.

1 Nisan 2016 tarihinde Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Prof. Dr. Erişah Arıcan, 12 Eylül 2018 tarihinde de Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmıştır. Arıcan, 27 Eylül 2018 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında Varlık Fonu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

Arıcan, bu yıl yaz aylarında Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanvekilliğine atandı.

Eski Merkez Bankası Başkanı açıkladı: 128 milyar değil, 140 milyar dolar satıldı

“Lütfi Elvan gidiyor, yerine Berat’ın tezini yazdığı iddia edilen hoca geliyor” yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder