23 Kasım 2021 Salı

Asansöre bindiğimde 11.55 TL olan dolar indiğimde 12.15’ti

AKP’nin ekonomi yönetiminin faturası vatandaşa kesiliyor. Ülkenin neredeyse tek gündemi haline gelen döviz kuru, gün içerisinde kontrol çıktı. Dakikalar içerisinde rekorlar kırıp düşüşe geçen dolar, vatandaşı da ekrana kilitledi. Hukukçu Murat Önok, “Derslerimde vatana ihanetin tanımı yok derdim. Ama örneği artık çok net var!” diyerek yaşananların basit yönetim hataları olmadığını vurguladı. Bir başka hukukçunun günü özetleyen paylaşımı ise büyük beğeni topladı.

BOLD – Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı sonrası artmaya başlayan ve kısa bir süreliğine sakinleşen döviz kurlarındaki artış AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla yularını kopardı. Döviz kurlarındaki sert hareketler ile Türkiye adı konulmamış bir devalüasyon yaşıyor.

Döviz kurları kontrolsüz ve spekülatif bir şekilde artış ve azalış göstermeye başladı. Vatandaş da gözünü ekranlardaki döviz kurundan alamaz oldu.

Bir ara 15,16’yı gören euro/TL, dakikalar içerisinde 14,25 TL’ye düştü. Güne 13,77 TL’den başlayan dolar/TL ise 13,45’e kadar yükseldi ve 12,65 civarına çekildi.

Döviz kurlarındaki aşırı yükseliş ve düşüşler artık euro ve doların kontrolsüz biçimde hareket ettiği görüntüsü verdi. Tüm olanlara rağmen yetkililerin piyasaları rahatlatacak açıklamalarda bulunmaması dikkati çekti.

MUHALEFET BASTIRIYOR ERDOĞAN SEÇİME YANAŞMIYOR

İktidar konuşmuyor ama muhalefetten sert eleştiriler gelmeye devam ediyor. AKP hükumetlerinde yıllarca ekonominin dümeninde bulunan Ali Babacan, doların 13 TL’yi ve euronun da 15 TL’yi aşması sonrası Erdoğan’a seslenerek, “Dibe batıyoruz. Durun artık” dedi.

AKP’li İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, muhalefetin erken seçim çağrısına bir kez daha kapıyı kapattı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ya olmayacak erken seçim, Haziran 2023. Bunlar kiminle yürüdüklerinin farkında değil” dedi.

SERT İNİŞ VE ÇIKIŞLAR TEDİRGİN ETTİ

Hukukçu yazar Nesibe Kırış, doların ani hareketlerini anlatmak için şu ifadeleri kullandı, “Asansöre bindiğimde 11.55 olan dolar indiğimde 12.15’ti.”

Hukukçu akademisyen Murat Önok ise TL’nin itibarının yerle bir edilmesine vatana ihanet göndermesi yaparak, “Metrodayım. Her yeni durakta, yani 2 dk.da bir, döviz 30-40 kuruş artıyor. Derslerde hukukumuzda vatana ihanetin tanımı yok derdim. Ama örneği artık çok net var!”

Erdoğan, erken seçime bir kez daha kapıyı kapattı

Asansöre bindiğimde 11.55 TL olan dolar indiğimde 12.15’ti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder