26 Kasım 2021 Cuma

Erdoğan’ın danışmanını eleştiren DEVA Partisi kurucusuna siyasi casusluk iddiasıyla gözaltı

AKP’li Cumhurbaşanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Oktay Saral’ı eleştiren DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Metin Gürcan, siyasi casusluk iddiasıyla gözaltına alındı.

BOLD – DEVA Partisi kurucusu, emekli binbaşı ve akademisyen Metin Gürcan, siyasi casusluk suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurdu.

ŞAFAK VAKTİ EVİ BASILDI

Sabaha doğru evine polisler tarafından baskın yapılan DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Metin Gürcan gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltı gerekçesinin “siyasi casusluk” olduğunu belirten Gürcan, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Siyasi casusluk suçlaması ile göz altına alınıyorum. Polisler evde… Arama yapıyorlar. Şok oldum. Desteğiniz istiyorum.”

ERDOĞAN’IN DANIŞMANI SARAL’I ELEŞTİRMİŞTİ

Gürcan son tweetlerinde, AKP yetkililerinin daha önceden 15 Temmuz darbe girişiminin finansörü olmakla suçladığı Birleşik Arap Emirlikleri ile çeşitli anlaşmalar imzalanmasını eleştiren muhalefete, Cumhurbaşkanı Danışmanı Oktay Saral’ın verdiği yanıtı eleştirmişti. Saral’ın sözlerini alıntılayan Gürcan, “Bu kafa Venezuela, Türkmenistan, Kuzey Kore kafası. Türkiye hala bir diktatörlük değilse, bu AKP genel başkanının diktatör olmak istememesinden değil; Türkiye’de her şeye rağmen muhalefetin hala çok güçlü ve çoğulcu olmasından, sivil toplumun demokrasi bilincinin gücündendir” demişti.

EKONOMİK KURTULUŞ SAVAŞIMIZIN SPONSORU OLDULAR

BAE ile imzalanan anlaşmaya ve iktidarın dış mihraklar söylemine de tepki gösteren Gürcan “Geldiler. En Dış Mihraktılar. Şimdi ‘Ekonomik Kurtuluş Savaşımızın’ sponsoru oldular. Batan geminin kelepir malları için 10 milyar doları ateşleyecekler(miş). Bakalım ne kadarını ateşleyecekler? Neleri aldılar? Hangi imtiyazlarla aldılar? Neler ileride uluslararası tahkime gidecek? Göreceğiz” demişti.

 

Erdoğan’ı onaylayanlar azalıyor her yerde ‘istifa’ sesleri

Erdoğan’ın danışmanını eleştiren DEVA Partisi kurucusuna siyasi casusluk iddiasıyla gözaltı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder