23 Kasım 2021 Salı

Döviz artık kuruş kuruş değil birer ikişer lira yükseliyor: Güne 13,7’den başlayan Euro 15 TL’yi aştı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrası adeta şahlanışa geçen döviz kurlarında her dakika yeni bir rekor kırılıyor. Güne 13,7 liradan başlayan euro/TL bir ara 15 lirayı aştı.  Dolar ise gün içinde 13,45 lirayı buldu.

BOLD –  Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı sonrası artmaya başlayan ve bir ara dinen döviz kurlarındaki artış AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün ve bugün yaptığı açıklamalarla adeta şahlandı. Döviz kurlarındaki sert hareketler ile Türkiye adı konulmamış bir devalüasyon yaşıyor.

Döviz kurları kontrolsüz ve spekülatif bir şekilde artış ve azalış göstermeye başladı. Vatandaş da gözünü ekranlardaki döviz kurundan alamaz oldu.

Bir ara 15,16’yı gören euro/TL, dakikalar içerisinde 14,25 TL’ye düştü. Güne 13,77 TL’den başlayan dolar/TL ise 13,45’e kadar yükseldi ve 12,65 civarına çekildi.

Döviz kurlarındaki aşırı yükseliş ve düşüşler artık euro ve dolar’ın kontrolsüz biçimde hareket ettiği görüntüsü verdi.

Bu ani dalgalanmalara rağmen ekonomi yönetiminden hiç kimsenin piyasaları rahatlatacak açıklamalarda bulunmaması da dikkati çekti.

Babacan, Erdoğan’a seslendi: Dibe batıyoruz. Durun artık

Döviz artık kuruş kuruş değil birer ikişer lira yükseliyor: Güne 13,7’den başlayan Euro 15 TL’yi aştı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder