27 Kasım 2021 Cumartesi

AKP Türkiye’sinde bekarlar da geçinemiyor

AKP Türkiye’sinde artan maliyetler sonrasında evlenme yaşı giderek yükseliyor. Evlenemeyenler bile ay sonunu getirmekte zorlanıyor. Bir bekarın geçinebilmesi için aylık yaklaşık 4 bin lira gelirinin olması gerekiyor.

BOLD – Türk-İş’in yaptığı araştırma Türkiye’de bekarların da geçinemediğini ortaya koydu. Bekâr bir çalışanın geçinebilmesi için aylık 3.902 lira gelirinin olması gerekiyor.

4 KİŞİLİK BİR İLENİN 10 BİN 396 LİRA GELİRİNİN OLMASI GEREKİYOR

Türk-İş’in her ay yaptığı “Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması”nın Kasım sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, dört kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcamasını ifade eden açlık sınırı 3 bin 191 lira 55 kuruş olarak belirlendi. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamaların toplam tutarını ifade eden yoksulluk sınırı ise 10 bin 395 lira 91 kuruş oldu.

GIDA FİYATLARINDAKİ ARTIŞ YÜZDE 27

Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 3,18 arttı. Yılın 11 ayı itibarıyla fiyatlardaki artış yüzde 23,23 oranında gerçekleşti. Gıda enflasyonunda son 12 ay itibarıyla artış oranı yüzde 26,82 oldu. Yıllık ortalama artış ise yüzde 20,58 olarak hesaplandı.

HALK YUMURTAYI ARTIK TANE İLE ALIYOR

Kasım’da, bazı süt ve yoğurt ürünü fiyatında değişiklik gözlenmekle beraber süt, yoğurt, peynir grubundaki tüm ürünlerde değişiklik olmadı. Beyaz peynir fiyatı ortalamada fazla değişmedi. Kilogram fiyatı olarak gravyer peynir 165 lira, keçi peyniri 98 lira, koyun peyniri 95 liradan satıldı. Yumurta fiyatı arttı ve tanesi 1 lira 30 kuruş oldu. Ayçiçeği yağının litresi 29 liraya ulaştı. Bu ay tereyağı ile zeytinyağı fiyatında hafif bir ayarlama yapılırken, margarin fiyatı yüksek oranda arttı.

BEKARLAR DA GEÇİM SIKINTISI YAŞIYOR

Bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 3 bin 902 lira 57 kuruş olarak hesaplandı. Geçinemeyen bekarların durumu evlilik istatistiklerine de yansıdı. AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında erkeklerde ilk evlenme yaş ortalaması 25, kadınlarda ise 22 iken; bu oran 2020 yılında erkeklerde 28, kadınlarda ise 25’e çıktı.

 

Ayşe Özdoğan, 56. günde tahliye oldu

AKP Türkiye’sinde bekarlar da geçinemiyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder