22 Kasım 2021 Pazartesi

Fantastik zamanlar! Kendi ihbar ettiği suçluyu Meclis’te saklayan İçişleri Bakanı

Süleyman Soylu, ihbarını kendisinin yaptığı ‘mafyadan 10 bin dolar rüşvet’ alan siyasetçiyi soran milletvekilleriyle sert diyaloglar yaşadı. İhbarı yapmasına rağmen hiçbir işlem yapmayan Soylu’ya, mafya lideri Sedat Peker’de tepki gösterdi. Gazeteci Timur Soykan da “fantastik zamanlar” diyerek yaşananların akıl almazlığına vurgu yaptı.

BOLD – Sedat Peker’in ifşaları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun peşini siyasi hayatı boyunca bırakmayacak. Muhalefet, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nunda konuşan Süleyman Soylu’dan Peker’in iddialarına yanıt vermesini istedi.

Bazı milletvekilleri de “10 bin dolar alan siyasetçi kim?” yazılı dövizleriyle geldi. Koruma ordusuyla gelen Soylu ise yol, köprü yaptıklarını anlatarak eleştirileri savuşturmaya çalıştı.

10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ

Peker’in hedefi olan Soylu, dikkatleri dağıtmak için kendi partisinden bir milletvekilinin Peker’den ayda 10 bin dolar maaş aldığını itiraf etti.

Bu ismi açıklamayan ve İçişleri Bakanı olmasına rağmen işlem yapmayan Soylu, muhalefetin hedefinde. Bugün yeniden gündeme gelen olaya ilişkin Soylu, muhalefeti tehdit ederek, “Ben 10 bin doları alan siyasetçiyi söylerim ama siz de başka şeyler söylemek zorunda kalırsınız” diye konuştu.

DİYANETİN BAŞINA GEÇSEN DE…

Süleyman Soylu’nun şantaj amaçlı elinde kayıtlar olduğunu söyleyen Peker, “Hiçbir soruya cevap vermediği gibi yine şantaj yaptı. Kimin uyuşturucu kullandığını biliyorum, kimin bylock kullandığını biliyorum gibi şeyler söyledi. Türkiye’ye getirseniz de beni öldürseniz de seninle işim var. Sen AK Parti’nin yüz karasısın. Sen Türk siyaset tarihinin yüz karasısın. Sen insanlığın yüz karasısın. Kaç kişiyi kayda aldırdın hepsini biliyorum” diye konuştu.

Peker, Soylu’nun bozulan imajını düzeltmek için Tarım ve Orman Bakanlığı’na geçmeyi planladığını belirterek, “Çiftçilerle, köylülerle iyi diyaloglar kurup bir sonraki CUMHURBAŞANLIĞINA aday olmak için çekirdek kadronla yaptığın planlardan da haberim var. Bırak Tarım Bakanlığı’nı, sen Diyanet İşleri Başkanı olsan bile senin peşini bırakmam. Sana bir kere ahiretlik dedim. Şantaj amacıyla Resul’e çektirdiğin kasetlere de sakın güvenme.

FANTASTİK ZAMANLAR

Soylu’nun suçla mücadele etmekle görevli olduğunu hatırlatan gazeteci Timur Soykan, “Suçla mücadele etmesi için o makama atanan İçişleri Bakanı, kendisinin ihbar ettiği suçun failini Meclis’te gizliyor. Yetmiyor buna tepki gösterenleri bastırmaya çalışıyor. Fantastik zamanlar” dedi.

Meclis komisyonu karıştı: Tansiyon yükselince Soylu komisyonu terk etti

Fantastik zamanlar! Kendi ihbar ettiği suçluyu Meclis’te saklayan İçişleri Bakanı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder