17 Şubat 2021 Çarşamba

14 yıl önce ‘Keşke ölselerdi’ demişti

Devlet görevlisi 13 Türk vatandaşının Irak’ın Gara bölgesindeki bir mağarada cenazeleri bulundu. Bugün Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 2007’de PKK’nın protokolle bıraktığı askerler için “Keşke ölselerdi” demişti.

BOLD – Gara’ya yapılan operasyon sonucunda PKK’nın elinde bulunan kamu görevlilerinin cenazelerine ulaşılması 2007 yılında AKP Hükumeti’nin Adalet Bakanı olan Mehmet Ali Şahin’in, PKK’nın elindeki askerlerin serbest bırakılması ardından yaptığı “Keşke ölselerdi” açıklamasını hatırlattı.

SERBEST BIRAKILAN ASKERLER TUTUKLANDI

22 Ekim 2007 tarihinde PKK’lılar Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar Taburu’na düzenledikleri baskının ardından 8 askeri alıkoydu. Bu askerleri Kuzey Irak Bölgesel Kürt Hükumeti’nin İçişleri Bakanı Hacı Mahmut Osman, Uluslararası Tolerans Başkanı Kerim Sincari ile kapatılan DTP’li Milletvekilleri Osman Özçelik, Aysel Tuğluk ve Fatma Kurtulan’dan oluşan heyetle imzalanan protokolle 4 Kasım’da teslim etti. 8 asker serbest bırakıldıktan sonra Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı’nca sorgulandı. 8 asker, “Suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek” şeklindeki iddialarla 12 Kasım’da tutuklandı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Mehmet Ali Şahin.

KURTULMUŞ OLMALARINDAN SEVİNÇ DUYMADIM

O dönem AKP Hükumeti’nin Adalet Bakanı olan şu an Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Mehmet Ali Şahin, askerlerin serbest bırakılması ardından yaptığı açıklamada “Öncelikle askerlerimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının herhangi birinin ya da bir bölümünün bölücü terör örgütünün eline geçmiş olmasından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak büyük üzüntü duyduğumu belirtmeliyim. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hiçbir mensubu böyle bir duruma düşmemeliydi. Dolayısıyla kendilerinin kurtulmuş olmasından fazla bir sevinç duyamadığımı ifade etmek istiyorum” açıklamasında bulunmuştu.

İNSANİ GİBİ GÖZÜKSE DE SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Askerlerin serbest bırakılması ile ilgili skandal açıklama yapan başka bir isim de şu an Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi olan dönemin Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek oldu. Askerleri teslim alan DTP Milletvekillerini hedef alan AKP’li Çiçek, “Mutabakat zaptı da dahil o görüntüler, insani boyut gibi gözükse de suçüstü yakalanmışlardır” demişti.

Avrupalı parlamenterlerden Gergerlioğlu’na destek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder