18 Şubat 2021 Perşembe

Soylu faturayı Akar’a kesti

Gara operasyonundaki başarısızlığın AKP’li bakanlar Süleyman Soylu ve Hulusi Akar’ı karşı karşıya getirdiği ileri sürüldü. Soylu’nun “Operasyonu biz yapsaydık tüm rehineleri kurtarırdık” düşüncesinde olduğu ve başarısızlıktan Akar’ı sorumlu tuttuğu iddia ediliyor.

BOLD – AKP’nin Gara operasyonu için muhalefeti bilgilendirmekle görevlendirdiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın. başarısız operasyon sebebiyle aralarının açık olduğu ileri sürüldü. İddiaya göre Soylu, başarısızlığın mimarı olarak Akar’ı görüyor.

SÜLEYMAN SOYLU, AKAR’A SIRTINI DÖNDÜ

AKP’li iki bakan birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret ederek operasyon hakkında bilgi verdi. Ardından da Meclis’te milletvekillerini bilgilendirdi. İki ismin yan yana görüntü vermesine karşın Gazete Duvar, Soylu’nun başarısızlıktan Akar’ı sorumlu gördüğü ve bu sebeple iki ismin arasının açık olduğunu yazdı.

“BİZ YAPSAYDIK TÜM REHİNELERİ KURTARIRDIK”

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın ismini vermediği “bir siyasetçiye” dayandırdığı habere göre; operasyon nedeniyle iki bakan arasında gerilim yaşandığı ve Soylu’nun, “Biz yapsaydık tüm rehineleri kurtarırdık” düşüncesinde olduğu iddia edildi.

Demirkaya, yazısının “İki Bakan Arasında Sorun Var’ İddiası” başlıklı bölümü şöyle:

İddialara göre operasyon Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıkları arasında da gerilim konusu oldu. İçişleri Bakanı Soylu’nun “Biz yapsaydık tüm rehineleri kurtarırdık” yaklaşımı ile başarısızlıktan Savunma Bakanlığını sorumlu tuttuğu ileri sürülüyor.

İki bakan arasında gerilim olduğu iddiasını gündeme getiren bir siyasetçi, “Meclis’e bilgilendirme için birlikte görevlendirilmeleri dikkat çekici. Mevcut tablodan ‘Akar bu işin altından kalkamaz siyaseten Soylu yapsın’ anlamı çıkıyor” yorumu yaptı.”

Aynı siyasetçi Bakan Soylu’nun siyaset dozu yüksek konuşmasını da “Genel başkan adayı konuşması” sözleriyle değerlendirdi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder