20 Şubat 2021 Cumartesi

Erdoğan, görüşemediği Biden’e medya üzerinden mesaj gönderdi

ABD’nin İran ambargolarını delmekle suçlanan kamu görevlileri ve siyasilerin yargılandığı Halkbank davasına sayılı günler kala AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçildiğinden beri görüşemediği ABD Başkanı Biden’e medya üzerinden ”iş birliğimizi güçlendirmek istiyoruz” mesajı gönderdi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin (TASC) televizyon kanalı TASC TV’nin kesintisiz yayın hayatına başlaması dolayısıyla gerçekleştirilen özel programa video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, ”Yeni Amerikan yönetimiyle iş birliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz” dedi.

MÜTTEFİKLERİMİZDEN GARA KONUSUNDA NET TUTUM BEKLİYORUZ

Türkiye ve ABD arasında ortak çıkarlara dayalı, güçlü, kapsamlı stratejik müttefiklik ilişkisi olduğunu belirten Erdoğan, son dönemde Türk-Amerikan dostluğunun ciddi şekilde test edildiği bir süreç yaşadıklarını öne sürdü. Erdoğan, “Küresel barış ve istikrar hedefiyle çalışan tüm ülkelerin terörle mücadele konusunda ortak bir zeminde buluşması, teröre karşı ilkeli ve tutarlı hareket etmesi, bu bakımdan büyük önem arz ediyor. Bilhassa geçen hafta yaşanan 13 insanımızın şehit edildiği kalleş terör saldırısı sonrasında, tüm müttefiklerimizden net bir tutum bekliyoruz” diye konuştu.

YENİ ABD YÖNETİMİYLE İŞBİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ

Türkiye’nin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadelesini sınırları içinde ve dışında kararlı bir şekilde yürüteceğini ifade eden Erdoğan, “Türkiye olarak, Amerika ile ortak menfaatlerimizin görüş ayrılıklarımızdan çok daha fazla olduğu inancındayız. Bu anlayışla uzun vadeli bir perspektifle kazan- kazan temelinde yeni Amerikan yönetimiyle iş birliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz. Türkiye, iki ülke arasındaki müttefiklik ve stratejik ortaklık ilişkisine yaraşır şekilde üzerine düşeni yapmayı sürdürecektir” dedi.

 

Selda Bağcan: 3 kez cezaevine girdim, hepsinde çıplak arandım

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder