18 Şubat 2021 Perşembe

15 Temmuz’un sahte kahramanlarına bir yenisi daha eklendi

15 Temmuz gecesi Cemaat üyelerine yönelik ilk gözaltı emrini veren Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner’in çeteci olduğu iddia ediliyor. O geceye dair anlattıklarıyla kahraman ilan edilen bir çok simge isimin foyası Aydıner gibi daha sonra ortaya çıktı. İşte 15 Temmuz’un sahte kahramanları…

BOLD – 15 Temmuz gecesi bir çok kişi yaptıklarıyla simge isim haline geldi. Zaman içerisinde Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın bile makamında ağırladığı bu isimlerden bazılarının yalan söylediği ortaya çıktı.

ŞERİFE BOZ YALANI

15 Temmuz gecesi darbe direnişi için eşinin kamyonuyla köprüye onlarca genç taşıdığı iddia edilen Şerife Boz’un yalan söylediği ortaya çıktı.

Kasası gençlerle dolu bir kamyonun direksiyonundaki çarşaflı kadın görüntüsü kısa sürede darbeye karşı direnişin simgesi oldu.

Boz’un yalanını simge fotoğrafı 15 Temmuz’dan bir gün sonra çektiğini  ve yalan haber ürettiğini itiraf eden AA Muhabiri Saliha Sultan ifşa etti. İtirafın ardından 15 Temmuz Şehitleri aileleri tarafından Boz hakkında yaptıkları açıklamada: “Her yerden yüklü miktarda para yardımı alan, kamyonlarını da İBB’ye kamyon yükü paraya satan, konferans için gittiği yerlerde özel olarak gezdirilmesi gerektiğini “Özel aracım nerede!” diye terör estirerek duyuran ve rezilliklere, istismara, dolandırıcılığa doymak bilmeyen bu sahtekar kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz” denildi.

3 ŞARJÖRLÜ BAKAN

Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’deki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, “Meclis’e o bombalar yağarken oradaydık. Yanımda bir bakan kardeşimiz vardı ona ve arkadaşlarıma dedim ki ‘canlı teslim olmayacağım. Bu hainler buraya girerse, Meclis salonuna girerlerse beni canlı almayacaklar’ dedim. Ve o gün hazırlıklı da gitmiştik. Yanımızda ruhsatlı silahımız da vardı. Üç tane de şarjör ile beraber. Bunları konuşmayacaktım ama ilk defa konuşuyorum, bilmesi lazım bu milletin” demişti.

Ancak gerçek farklı çıktı. Anadolu Ajansı’nın yayımladığı güvenlik görüntülerinde Zeybekci’nin 15 Temmuz’da Meclis bombalandığı sırada, orada olduğu fakat korumaları tarafından korunduğu ve otoparka sığındığı anlaşıldı. Meclis’e ateş açılmasıyla korumalar Bakan Zeybekci’nin üzerine kapanarak kaçırıyor.

KAVGACI ZAFER

Ankara’da 15 Temuz gecesi yaralandığını ama beş tankı durdurmayı başardığını anlatan Zafer Onaran kahraman ilan edilmişti. Gazilik maaşı için de başvuran Onaran’ın 16 Temmuz günü ettiği kavgada yaralandığı ortaya çıktı.

ÇETECİ KAHRAMAN

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre, Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner, eski MİT mensubu olduğu belirtilen Mehmet Ali Bal ve uyuşturucu ticaretinden Nizamedin Kahramanoğlu’nun çete kurarak bir iş kadınının hisselerini ve parasını almaya çalıştıkları öne sürüldü.

A.K. adlı kadın, yaşadığı sürece ilişkin Aydıner, Bal ve Kahramanoğlu hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “irtikap”, “görevi kötüye kullanma”, “rüşvet”, “tefecilik” ve çeşitli suçlardan soruşturma yürütülmesini istedi. A.K., Aydıner’in kendisinden para istediğine dair mesajları ve elindeki belgeleri savcılığa sundu. Ancak başsavcılık yetkisizlik verdi. Aydıner, 15 Temmuz gecesi Cemaat mensupları hakkında gözaltı emri veren ilk savcı olarak tanınıyor.

Engin Ardıç: “15 Temmuz başarılı olsaydı Kılıçdaroğlu başbakan olacaktı”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder