20 Şubat 2021 Cumartesi

Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’a “ederine göre” dava

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Gara polemiğini yargıya taşıdı ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında 5 kuruşluk dava açtı. Kılıçdaroğlu’nun dava dilekçesinde “Adamına göre, kişiliğine göre, ederine göre tazminat olmalı. Benim için Recep Tayyip Erdoğan’ın değeri 5 paradır. O nedenle 5 paralık dava açılması lazım” denildi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gara operasyonundaki soru işaretlerini 5 madde halinde kendisine soran ve “13 şehidin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, 500 bin TL’lik tazminat davası açtı. Kılıçdaroğlu da bu hamleye “ederi bu kadar” diyerek 5 kuruşluk tazminat davası ile karşılık verdi.

ERDOĞAN’IN KONUŞMALARI DELİL OLARAK SUNULDU

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı yeminine hiçbir biçimde bağlı kalmadığını savunduğu Erdoğan’ın açılım süreci, Oslo görüşmeleri ve PKK ile ilgili açıklamalarını ayrı dosyalar halinde mahkemeye kanıt olarak sundu. Avukat Celal Çelik’in Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk mahkemesine sunduğu 17 sayfalık dava dilekçesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri için, “Tamamıyla hakaret ile iftira kapsamlı bu söz ve değerlendirmelerin Türk yargı makamları tarafından eleştiri kapsamlı görülmesi halinde bu söz ve yakıştırmaların başkaca siyasiler tarafından iktidar temsilcilerine yöneltilmesi sonucunu doğuracağı da gözden ırak tutulmamalıdır” denildi.

KARARIN 5 GAZETEDE YAYINLANMASI TALEP EDİLDİ

Erdoğan’ın 17 Şubat’ta AKP Ankara İl Kongresi’nde yaptığı konuşmanın tamamen hakaret ve iftira nitelikli olduğu belirtilen dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun “kişilik değerlerine zarar verilmeye çalışıldığı” gerekçesiyle Erdoğan aleyhine 5 kuruş manevi tazminata ve ilamın tirajı en yüksek 5 gazetede yayınlanmasına karar verilmesi talep edildi.

“ERDOĞAN’IN DEĞERİ 5 PARADIR”

Dava dilekçesinde, Erdoğan’ın “kişiliği ve ekonomik durumu” düşünüldüğünde çok daha yüksek meblağlı tazminat davası açmak yerine neden 5 kuruş tazminat talep edildiği ile ilgili, “Her ne kadar dava konusu hakaret kapsamlı sözlerin ağırlığı, davalı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişiliği ve ekonomik ve sosyal durumu çok yüksek miktarlı tazminata hükmedilmesini gerektirmekte ise de bizzat müvekkilin; ‘Adamına göre, kişiliğine göre, ederine göre tazminat olmalı, benim için Recep Tayyip Erdoğan’ın değeri 5 paradır, o nedenle 5 paralık dava açılması lazım, ancak madem ‘Para’ birimi tedavülde yok, o halde 5 kuruşluk dava aç ve bunu da belirt’ talimatı çerçevesinde sadece 5 kuruşluk dava açma yoluna gidilmiştir” denildi.

 

Gergerlioğlu: Milletin vekilliği uyduruk siyasi kararlarla düşmez

 

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder