16 Şubat 2021 Salı

Amazon.com.tr 2020’nin çok satan kitaplarını açıkladı: Victor Hugo ilk sırada…

Amazon.com.tr’nin açıkladığı 2020 yılı en çok satan kitaplar sıralamasında, Victor Hugo’nun “Bir İdam Mahkûmunun Son Günü” ilk sırada yer aldı.

BOLD– Edebiyat eserlerinin öne çıktığı listede George Orwell’in “Hayvan Çiftliği” ve Dana Suskind’in “Otuz Milyon Kelime” adlı eserleri de çok okunanlar arasında dikkat çeken kitaplar oldu.

EN ÇOK EDEBİYAT VE KURGU OKUNDU

Pandemiyle birlikte artış gösteren online satışlarda öne çıkan Amazon’un açıkladığı liste Türkiye’nin okuma alışkanlıklarını ile ilgili ipuçları da veriyor. Türkiyeli tüketicilerin 2020’de okudukları eserler arasında edebiyat ve kurgu öne çıkarken onları kişisel gelişim kategorisi izledi. Sosyal bilimler ve tarih de geçtiğimiz yılın en çok ilgi gören alanlarıydı.

Listesinde zirvesinde Victor Hugo’nun “Bir İdam Mahkûmunun Son Günü” adlı eseri yer alırken, George Orwell’in “Hayvan Çiftliği” ve “1984”, Franz Kafka’nın “Dönüşüm” ve Jose Saramago’nun “Körlük” gibi edebiyat ve kurgu kitapları da okuyucuların en çok ilgi gösterdiği eserler oldu.

Amazon.com.tr’de 2020 yılında en çok satan 20 kitabın alfabetik sıralaması şu şekilde oldu:

“1984” – George Orwell, “Altıncı Koğuş”- Anton Pavloviç Çehov, “Bir İdam Mahkûmunun Son Günü (Hasan Âli Yücel Klasikler Dizisi) – Victor Hugo, “Bir Ömür Nasıl Yaşanır?: Hayatta Doğru Seçimler İçin Öneriler” – İlber Ortaylı, “Dönüşüm” (Modern Klasikler Serisi) – Franz Kafka, “Hayvan Çiftliği” – George Orwell, “İnsan Neyle Yaşar?” – Lev Nikolayeviç Tolstoy, “Kırmızı Pazartesi: İşleneceğini Herkesin Bildiği Bir Cinayetin Öyküsü” – Gabriel Garcia Marquez, “Körlük” – Jose Saramago, “Martin Eden” (Modern Klasikler Serisi) – Jack London, “Otuz Milyon Kelime: Çocuğunuzun Beynini Geliştirin” – Dana Suskind, “Savaş Sanatı” (Hasan Âli Yücel Klasikler Dizisi) – Sun Zi, “Sefiller” – Victor Hugo, “Şeker Portakalı” – Jose Mauro De Vasconcelos, “Simyacı” – Paulo Coelho, “Sineklerin Tanrısı” (Modern Klasikler Serisi) – William Golding, “Sokrates’in Savunması: Euthyphron, Apologia, Kriton, Phaidon” (Hasan Âli Yücel Klasikler Dizisi) – Platon, “Suç ve Ceza” (Hasan Âli Yücel Klasikler Dizisi) – Fyodor Mihayloviç Dostoyevski, “Yeraltından Notlar” (Hasan Âli Yücel Klasikler Dizisi) – Fyodor Mihayloviç Dostoyevski ve “Yüzüklerin Efendisi (1-2-3 Cilt): Yüzük Kardeşliği – İki Kule – Kralın Dönüşü” – J.R.R. Tolkien.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder