18 Şubat 2021 Perşembe

Üç kez acile kaldırılan hasta tutuklu Ali Öztürk karantina koğuşunda ameliyatı bekliyor

Safra kesesinde oluşan taş ve iltihap nedeniyle acilen ameliyat edilmesi gereken KHK’lı Emniyet mensubu Ali Öztürk, karantina koğuşunda ameliyat için doktora götürülmeyi bekliyor.

SEVİNÇ ÖZARSLAN | BOLD ÖZEL

4,5 yıldır Düzce Çilimli Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan 48 yaşındaki KHK’lı Emniyet mensubu Ali Öztürk, geçen hafta üç kez Düzce Atatürk Devlet Hastanesi aciline kaldırıldı. Üçüncüsünde hastaneye yatırılan Öztürk’e safra kesesinde oluşan iltihap nedeniyle acilen ameliyat edilmesi gerektiği söylendi. Doktor tarafından Düzce Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Öztürk, salı günü taburcu edilip tekrar cezaevinin karantina koğuşuna konuldu. Hasta tutuklu Ali Öztürk şu anda ameliyat için üniversite hastanesine götürülmeyi bekliyor.

2015 yılından bu yana Düzce’de görev yapan Ali Öztürk, Cemaat soruşturmaları kapsamında 24 Ağustos 2016’da tutuklandı. Bylock kullandığı gerekçesiyle 7 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. 7 Mart’ta denetimli serbestlik hakkı kazanacak olan Ali Öztürk’ün dosyası 1,5 yıldır Yargıtay’da bekletiliyor. Dosyası Yargıtay tarafından onaylanmayan mahpuslar denetimli serbestlik hakkından yararlanamıyor.

5 AYDIR KARANTİNA HÜCRESİNDE

Cezaevine girdiğinde herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan Ali Öztürk, Eylül 2020’den beri safrasında başlayan ağrılar nedeniyle hastaneye gidip geliyor. Bu nedenle 5 aydır karantinadan çıkamadı. Beş ay önce de ameliyat olması gerektiği söylenen Ali Öztürk, cezaevi şartlarında ameliyat olmak istemedi. 7 Mart’ta günü dolduğu için tahliye edileceğini umarak beklemeyi tercih etti. Ancak geçen süreçte safra kesesinde iltihap oluştuğu için geçen hafta 3 kez acile kaldırıldı ve doktor bu kez hemen ameliyat edilmesi gerektiğini söyledi.

“ÇOK ZAYIFLAMIŞ, ÇOCUK GİBİ KALMIŞTI”

Ali Öztürk’ün eşi Sevgi Öztürk, “Eşim 13 Şubat’ta hastaneye yatılmış. 16 Şubat salı günü taburcu olurken gördüm onu. Cezaevine götürüyorlardı. Çok zayıflamış, çocuk gibi kalmıştı. Durumu kötü görünüyordu. E-Nabız’dan kan değerlerine bakıyorum. Çok alt üst olmuş durumda. Şeker bile çıkmış” dedi.

Aynı gün öğleden sonra kapalı görüşe gittiği ifade eden Sevgi Öztürk, “Görüşe geldiğinde biraz daha toparlamıştı, banyosunu tıraşını yapmıştı. Safra yollarında büyük taş var. Şu anda iltihaplanmış. Bu sefer acilen ameliyat diyorlar. Doktor sevk etmiş ancak prosedür olarak önce cezaevine gitmesi gerekiyormuş, sonra tekrar üniversite hastaneye götürecekler. Cerrahpaşa’da ameliyat etmeden tedavi eden bir doktorun olduğunu öğrenmiş, aslında oraya gitmek istiyor.” ifadelerini kullandı. Eşinin sağlık durumundan endişe eden Sevgi Öztürk, bir an önce eşinin eski sağlığına kavuşmasını istediğini belirtti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder